OSTRAVA. Leijonat sai torstaina paikan päälle Tshekkeihin mieluisan vahvistuksen, kun NHL:n pudotuspeleistä tippumisen jälkeen Leijonien kutsuun ”kyllä” vastannut Pekka Rinne saapui Ostravaan.

Viime keväänä huikeasti Minskissä pelatut MM-kisat vetänyt Rinne uhkui iloisuutta, eikä olemuksessa ollut mitenkään keinotekoista vääntelyä.

– Kivaa ja mukavaa olla taas mukana. Hyvä mahdollisuus taas itselle ja joukkueelle, Rinne tuumasi heti torstain illan jäällä käymisen jälkeen.

Kyseinen jää järjestettiin hieman ylimääräisenä Rinteelle. Siellä Predatorsin vahti teki varsin perinteisiä asioita pitkän reissaaminen jälkeen.

– Muutaman päivän kun tuossa on lennellyt, niin ihan vähän paikkoja auki, vähän tuntumaa ja ylipäätänsä sitä, että sai hikoilla. En ole ollut kuitenkaan jäällä sen meidän viimeisen pelin jälkeen mitä meillä Predatorsin kanssa oli. Hyvältä tuntui olla kyllä jäällä, Rinne tokaisi.

– Pitkä kausi alla, niin tekee varmaan ihan hyvääkin kun huilasi vähän tuossa. Ainut tässä on se, että yrittää nyt vain vähän nukkua ja levätä sekä tankata, kun on pitkät matkustukset alla. Mutta kaikki vaikuttaa varsin hyvältä täällä, eikä ole mitään ongelmaa.

Rinne myös avasi päätöksen perusteita eli sitä, miksi hän päätti tulla raskaan NHL-kauden jälkeen, jossa hän pelasi ison määrän pelejä, vielä kisoihin.

– Hyvä kausi alla ja olisin halunnut pelata pidempään, niin oli helppo päätös tulla tänne. Varmaan se menee jokaisella henkilökohtaisesti, mutta itsellä oli sellainen tilanne, että lähdin ilomielin mukaan. Ei ollut mitään sitä vastaan. Ylipäätänsä sitä ei kuitenkaan tiedä, että milloin on viimeinen mahdollisuus edustaa Suomea. Viime vuotinen oli vielä loistava kokemus ja se oli hieno saavutus joukkueena meiltä, Rinne sanoi viitaten viime kevään Minskin kisoihin.

– Ja harjoitusleirit pyörähtävät käyntiin siellä NHL:ssä vasta syyskuussa, niin aika pitkä on tuo kesä. Varmasti monella on hampaankolossa noista pudotuspeleistä ja varmasti moni haluaa voittaa jotain. Nuo asiat painavat varmasti monella ja tietenkin se mahdollisuus edustaa omaa maataan, sitä ei voi vähätellä, Rinne jatkoi pohtien asiaa myös sitä kautta, miksi Tshekin kisoihin on tullut niin monta kovaa nimeä myös mukaan.

Se, että onko Rinne maalissa, kun Leijonat kohtaa turnauksen avausottelussaan USA:n, on vielä auki.

– Se ei ole varmaa. Tämän illan ja huomisen aikana varmistuu viimeistään.

Suurimmat haasteet Rinteen mukaan nopealla turnaukseen valmistautumisajalla tulevat nimenomaan olosuhteista.

– Tuo kaukalo tuntuu taas niin isolta ja erilaiselta. Mutta eiköhän se tule taas tuossa pelien aikana. Optimitilanne olisi toki tässä saada muutama reenipeli alle, mutta olen kuitenkin pelannut paljon lätkää ja kovia pelejä, niin en ole niin huolissani siitä.

Yleisilme Leijonista on ollut hyvin lupaava Rinteellä.

– Tänään oli tuossa mahdollisuus tavata joukkue kun tulin paikalle. Paljon on tuttuja jätkiä ja tietenkin myös uusia kasvoja. Mutta tosi hyvä kuva on joukkueesta. Ja muutekin moni joukkue täällä vaikuttaa todella hyvältä paperilla ja uskon, että tulossa on hyvät kisat.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen