Tämän linkin takaa löytyy kevään odotetuin nimilista. Kyse on totta kai Leijonien MM-joukkueesta. Päävalmentaja Kari Jalonen esikuntineen on päätynyt tässä vaiheessa 25 pelaajan listaan, jonka julkaistuaan ”Kojo” tarjosi ensimmäistä kertaa kaulaansa kaikkien kiekkodiggarien sanallisten miekkojen silvottavaksi.

Mielipiteitä jälleen nimittäin riittää. NHL-puolustaja Rasmus Ristolainen putosi joukkueesta, eikä Liigan maalikuningas Olli Palolakaan joukkueessa ole.

Syyt, jotka näihin päätökseen johtivat, jäänevät Jalosen ja johtoryhmän tietoon. Asioiden takana lienee kuitenkin punainen lanka siitä, että Jalonenkaan ei valitse automaattisesti yksilöitä, vaan valinnoissa painaa aina joukkueena meneminen. Roolia ei näköjään vaikkapa noille kahdelle mainitulle löytynyt.

Joukkueen tärkein paikka, eli ykkösvahdin paikka on vielä jätetty auki. Pekka Rinne ei siis ole tainnut vielä vastata Jalosen kutsuun, ja sen takia Mikko Koskisenkaan nimeä ei listalta löydy. Rinne on sen luokan veskari, että hänen vastaustaan voi hetken aikaa odottaakin, vaikka se tarkoittaisikin sitä, että Koskinen joutuisi odottamaan ilmoitusta Rinteen poisjäämisestä ja omaa nimeämistään ns. ”löysässä hirressä.”

Jompikumpi näistä herroista olisi joukkueeseen saatava, mikäli Suomi janoaa menestystä Tshekin keväässä. Kaikki muutkin huippumaat ovat nimittäin kasaamassa Jagreineen ja Crosbyineen sellaisia nippuja, että pelin tärkeimmällä osa-alueella Suomella pitää olla kaveri aivan maailman ehdottomalta huipulta.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen