OULU. Kuten jo aiemmin tuli esille, Kärpät tekee radikaaleja kokoonpanomuutoksia perjantain viidenteen välieräotteluun JYPiä vastaan, kun hyökkäyksessä peräti kolme pelaajaa vaihtuu edelliseen kamppailuun nähden.

Yksi kokoonpanoon mukaan nousevista on seuran lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Sebastian Aho, jolla kuviot vaihtuivat lopulta merkittävästi ennen komentoa Kärppien mukaan kovaan paikkaan keskelle välieräsarjaa.

Aho ehti olla jo yhden leiriviikon ajan alle 18-vuotiaden Pikkuleijonien joukkueen mukana, kunnes ennen toisen leiriviikon alkua Aho palasi takaisin Pohjoiseen ja on nyt oululaisjoukkueen pelaavassa kokoonpanossa.

Innokkuus paistaakin suoraan Aholta lävitse.

– Iso mahdollisuus. On itsellä ja joukkueella halu onnistua, Aho sanoi perjantain aamujäiden jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Aho on mukana Kärppien kakkosketjussa, missä vierellä ovat Esa Pirnes ja Ahon tapaan myös nyt kokoonpanoon nouseva Saku Mäenalanen.

Teemat niin omalta kohdalta kuin ketjun osalta ovat hyvin samanlaiset perjantain peliin lähdettäessä.

– Pyrin tuomaan semmoista raikasta jalkaa, paljon luistelua ja paljon työtä. Ketjuna isketään kiinni pakkeihin, pidetään kiekkoa ja luistellaan paljon, Aho käy läpi.

Nuorten MM-kisoissa vuoden vaihteessa varsin positiivisia otteita näyttänyt Aho on ehtinyt pelata kevään aikana yhden pudotuspeliottelun, mikä tuli puolivälieräsarjassa SaiPaa vastaan.

Jo siinä jäi mieleen se, mitä isoja teemoja pudotuspelikamppailut tarjoavatkaan esimerkiksi normaaleihin runkosarjapeleihin nähden.

– Vähän erilaista, ei vihelletä jokaisesta rikkeestä ja tunnetta on paljon. Oli jo silloin hieno kokemus ja tänään lähdetään parantamaan siitä.

Nyt haaste on vieläkin kovempi, kun vastassa on JYP, jonka kanssa Kärpät on tällä hetkellä tasatilanteessa voitoissa (2-2).

Mitä JYPistä on jäänyt mieleen?

– Nopeasti kääntävät peliä ja sitä valmentajat ovat kovasti painottaneet myös minulle. Ja siellä on kyllä hyviä yksilöitä.

– Mutta tämä on hieno mahdollisuus. Halutaan onnistua ja nautitaan tästä, Aho niputtaa lähtökohdat

Kärppien ja JYPin viides välieräkohtaaminen lähtee käyntiin perjantaina kello 18:30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen