Oulun Kärpissä erittäin vahvan kevään ja pidemminkin loistavan kauden pelannut Joonas Donskoi onnistui antamaan tarvittavat näytöt sille, että hänet otettiin mukaan myös isoon rooliin kevään MM-kisoihin.

Isosta roolista tuli vihiä tiistaina Helsingissä, kun Leijonien kisajoukkue kokoontui nimetyssä muotissaan. Donskoi lyötiin samaan ketjuun Florida Panthersin kaksikon Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen vierelle. Samat herrat ovat vierellä myös ylivoimassa, millä saralla Donskoin rooli on myös merkittävä.

Kovan tason ketjukaverit Liigan pudotuspeleissä arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Donskoi otti ilolla vastaan.

– Mahtavalta tuntuu. Kaksi huippuluokan pelaajaa, mikä on hieno mahdollisuus, mutta myös haaste itselleni. Aika innoissani olen, Donskoi kertasi tuntemuksia SuomiKiekko-sivustolle.

Luottoa tulikin heti Leijonien valmennusjohdolta.

– Olen kiitollinen valmennukselle, että saan tämmöisen mahdollisuuden. Intoa tässä on täynnä, mutta yritän pelata ihan samalla tavalla mitä pelasin Kärpissäkin. Sen takia mut on varmaan tänne valittu kuitenkin, enkä usko, että tässä mitään vahvuuksia tarvitsee alkaa muuttamaan. Yritän tuoda niitä myös tänne, Donskoi tuumasi.

Donskoi pelasi hyvin pitkän jakson keväässä korkealla itseluottamuksella ja haasteina enemmänkin olivat todella kovat otteet vastustajien puolelta, kun esimerkiksi Tappara-sarjassa kultakypärää kantanutta taitavaa laituria sai välillä rikkoa miten tykkäsi.

Vahvalla itseluottamuksella 23-vuotias laituri lähtee suuntaamaan myös kohti kisoja.

– Uskon siihen, että pärjään tuolla ja lähden siltä kannalta, että pystyn samoilla vahvuuksilla pelaamaan. Mutta se on hieno haaste ja mielenkiintoista nähdä miten käy.

– Päällimmäisenä on vain se, että tuo niitä asioita mitä Kärpissäkin pelatessa toi kentälle. Vahvaa kiekossa pysymistä ja ylipäätänsä kiekon kanssa pelaamista. Niillä mennään eteenpäin.

Mestaruusjuhlinnat Donskoilla, Joonas Kemppaisella ja Lauri Marjamäellä jäivät hieman muita lyhemmiksi kuin muilla, kun MM-kisakomennus alkoi kolkutella jo ovella. Väsynyt olo viikonlopun juhlinnoista ei kuitenkaan Donskoin mukaan jäänyt.

– Ensimmäisenä iltana oltiin joukkueen kesken ja oikeastaan jo sen jälkeen sitten alkoi keskittymään tätä hommaa kohti. Ihan hyvin kerkeää huilata ja kerätä energiaa tässä, kun taitaa olla sitten lopulta melkein viikon tauko ennen kuin ensimmäinen peli kisoissa on meillä, Donskoi pohtii.

Sen suurempia tavoitteita kisoja kohtaan kärppälaituri ei ole asettanut.

– Sitä vain koittaa nauttia tästä, eikä hirveämmin mieti mitään muuta. Antaa mennä vain.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen