OULU. Maanantain kolmansissa välierissä Liigassa Oulussa nähtiin jälleen melkoinen maali-iloittelu, jossa tällä kertaa Kärpät oli selvällä etumatkalla numeroiden valossa.

Jo ensimmäisessä erässä peli sai kovasti suuntaa, kun Kärpät karkasi peräti neljän maalin karkumatkalle. Samalla Kärppien peräpäässä Arto Laatikainen nakutti liigaennätyksen, kun hän kokosi kasaan kokoon kuudessa minuutissa ja 23 sekunnissa neljä syöttöpistettä.

Näistä yhtä vaille kaikki tulivat ylivoimalla, joka on Kärpillä loksahtanut erittäin hyvälle mallille.

– Kiekko on löytänyt tiensä verkkoon, niin se on auttanut kummasti siinä millaista otetta siinä ylivoimalla on. Tietysti sitten ohjureissa ja näissä on se, että pomppivatko ne sisään vai aivan muualle, niin toki onhan siinä vähän tuurillakin merkitystä. Mutta kun tekee hyvin hommia, niin yleensä se tuuri on puolella, Laatikainen pohdiskeli vahvaa ylivoimaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Onhan siinä (ylivoimalla) kova lukema meillä nyt, mutta koko ajan käydään asioita läpi. JYP tekee varmasti kaikkensa sen eteen, että saisivat estettyä ne onnistumiset, mutta me ollaan oltu erittäin nälkäisiä irtokiekossa ja sekin, että (Joonas) Kemppainen on todella hyvä aloittaja, niin ollaan yleensä päästy heti siitä pyörittämään, eikä ole tarvinnut hirveästi hakuja ottaa. Ei siinä mitään isoa salaisuutta ole. Viisi miestä oikeilla paikoilla, liikutellaan ja lauotaan, Laatikainen jatkoi.

Ennätyksen Laatikainen otti rauhallisesti vastaan.

– Onhan se tietysti hienoa, mutta en mä hirveästi ole mitenkään tilastojen perään. Tänään haettiin voittoa ja se saatiin. Se jäi päällimmäisenä mieleen.

11 maalin ottelussa riitti tapahtumia, mikä oli Laatikaisen mielestä hieman kaksipiippuista.

– Katsojilla oli varmasti hauskaa, mutta pelaajana tuo on tietysti vähän haasteellista, kun tuollainen ero tulee jo ensimmäisen erän jälkeen. On vaikea saada kokoon keskittymiset sun muut. Siinä voi ajatus lähteä vähän laukkaamaan.

– Mutta ollaan tyytyväisiä tähän iltaan, Laatikainen tiivisti.

Otteissa ja suoritusten laadussa on jäänyt vielä parannettavan varaa kolmen pelin jälkeen.

– Ne ailahtelevat vähän turhan paljon. Ne maalit, mitkä ovat tulleet omiin, ovat vähän kertoneet siitä, että ei olla ihan onnistuttu siinä mitä on yritetty tehdä ja miten on valmistauduttu. Pitäisi vielä tiiviimmin puolustaa, mutta toki tietysti siinä on vastustajan hyvyyttäkin, sillä siellä on myös hyvä ylivoima. Ei ole helppoa, mutta kyllä me voidaan parantaa mun mielestä.

Ja kehityskohde löytyykin vahvasti nimenomaan puolustamisesta.

– Kun katsoo, että mistä ne JYPin maalit ovat tulleet, niin suurin osa on tullut sieltä ihan ykkössektorista. Siellä pitää olla jämäkämpi, ottaa mailoja pois ja panna äijää enemmän katolleen, Laatikainen mietti.

Seuraavan kerran Kärpät ja JYP ovat vastakkain keskiviikkona Jyväskylässä. Sarja on tällä hetkellä Kärpille voitoin 2-1.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen