TAMPERE. Kärpät onnistui ottamaan finaalisarjassa Tapparaa vastaan jo toisen vierasvoiton Hakametsässä, kun maanantaina se kaatoi jatkoerässä kirvesrinnat lukemin 3-2.

Ratkaisumaalista vastasi Julius Junttila, joka sai mailansa väliin Lasse Kukkosen heittämään viivakutiin. Erikoisten pomppujen ja melkoisen kaaren jälkeen kiekko oli yhtäkkiä Tapparan maalissa.

– Oli varmasti oudoin maali mitä mun lyhyelle kiekkouralle on sattunut. Kukkonen nakkasi viivasta kiekon maalille ja taisin mailalla vähän päästä väliin. Taisi osua johonkin housunreunaan vielä, mutta sitten kadotin sen ihan kokonaan. Yhtäkkiä se sitten tippui (Juha) Metsolan taakse, Junttila kertasi ratkaisuosumaa.

Tilanne oli hyvin sekava, eikä oikein kukaan meinannut nopeasti nähdä sitä, että kiekko oli ylipäätänsä maalissa.

– En nähnyt sitä (kiekkoa) senkään jälkeen kun muut alkoivat huutamaan. Niistä huudoista vasta tajusin, että se on maalissa, Junttila kertaili tunnelmia.

Jo avauserässä Kärppien tulikuuman ketjun vasen laituri Junttila iski nimensä maalisarakkeeseen, kun hän ohjasi Markus Nutivaaran ampuman kiekon sisään. Tapparalla oli muutenkin suuria vaikeuksia Junttilan, Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin ketjun kanssa, joka kantoi taas varsin vahvasti tulosvastuuta.

Kokonaiskuva illan pelistä oli kuitenkin Junttilan mielestä hyvin tasainen.

– Eka erä oli mun mielestä ihan hyvää meiltä, mutta sitten tuli muutamia virheitä ja kaveri pääsi siitä mukaan. Toinen erä nyt oli aika tasaista, samoin kolmas, mutta jatkoerässä mun mielestä meillä oli vähän paremmat paikat ja oltiin ehkä vähän nälkäisempiä siinä.

Kärpät on nyt pystynyt nousemaan kahdesti tappioasemasta voittoon finaalisarjassa Hakametsässä, missä Tappara on ollut läpi kauden erittäin kova joukkue.

Se kertoo kaksi viimeisintä finaalia ratkaisseen Junttilan mielestä paljon joukkueesta.

– Meillä on uskoa siihen omaan tekemiseen vaikka tulee eteen vaikeampiakin hetkiä. Jaksetaan vain jauhaa sitä omaa systeemiä ja tiedetään, että kun pelataan noin, niin jossain vaiheessa se palkinto tulee sieltä.

Keskiviikkona Kärpillä on mahdollisuus kotonaan Raksilassa varmistaa mestaruus itselle. Katkaisupaikkaan ei kuitenkaan suhtauduta mitenkään poikkeavasti Kärppien leirissä.

– Mun mielestä siihen pitää valmistautua ihan samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin peleihin tällä kaudella. Totta kai se on iso peli, mutta se on vain yksi peli.

– En usko, että kukaan lähtee ajattelemaan sen pidemmälle kuin vain sitä yhtä peliä, Junttila näki.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen