JYVÄSKYLÄ. Lauantaina kuudensissa välieräotteluissa sekä JYP että Tappara pystyivät tasoittamaan sarjat ja vierittivät ratkaisut seitsemänsiin otteluihin.

Tappara kävi hakemassa vierasvoiton Raumalta Lukon luota ja JYP puolestaan oli niukasti vahvempi Jyväskylässä Kärppiä vastaan.

Jyväskylässä yhdeksi isoksi tarinaksi kuudennessa kohtaamisessa nousi Kärppien maalivahtitilanne, kun Iiro Tarkki tykitettiin vaihtoon ja tilalle asteli Tomi Karhunen, joka on seurannut jo tovin ajan pelejä kakkosmaalivahtina.

Karhunen, joka torjui Kärpät viime keväänä mestariksi, hyppäsikin täten keskelle kovaa paikkaan.

– Ei siinä mitään, kypärä päähän ja kaikkensa antamaan jäälle. Ei siinä turhia ajatellut ja ihan hyvältä tuntui peli alusta asti. Ei ollut mitään vaikeuksia, Karhunen kävi läpi komennusta tolppien väliin SuomiKiekko-sivustolle.

– Totta kai sitä on erittäin pettynyt, että ei pystytty voittamaan tänään, Karhunen tiivisti.

– Mutta itsellä tuntui ihan hyvältä peli ja pelaaminen.

JYP-välieräsarjan aikana maalivahtitilanteista on puhuttu paljon molempien joukkueiden osalta. Karhustakin on oltu viemässä takaisin Kärpillä tolppien väliin varsinkin kun kamppailuissa maalimäärät ovat olleet korkealla.

Sen, että onko Karhunen itse odottanut jo aiemmin komentoa maalille, siihen hän ei lähtenyt vastaamaan suoraan.

– Olen keskittynyt siihen, että olen valmis jos tulee käsky maalille. Olen pyrkinyt antamaan täyden tuen Iirolle, kun hänellä on ollut pelivuoro. Ihan täysillä on pyrkinyt auttamaan joukkuetta sen verta mitä olen pystynyt.

Nyt vuorossa ovat legendaariset seitsemännet pelit molemmissa välieräsarjoissa.

Kärpillä ja JYPillä kyseinen kohtaaminen on maanantaina Oulussa. Sinne Karhunen lähtee hyvin luottavaisin mielin.

– Me ollaan pelattu hyvin kotona eikä ole pienintäkään epäillystä etteikö tultaisi voittamaan sitä peliä.

– Joukkueena tiedetään, että pystytään tiukoissa paikoissa puristamaan kaikki irti. Siihen ei voi esimerkiksi tuudittautua yhtään, että mitä kokemuksia viime keväältä on, vaan maanantaina pitää repiä kaikki irti itsestämme. Taas on uusi peli edessä ja mikään ei tule ilmaiseksi, Karhunen linjasi lähtökohdat.

Maanantaina ottelu alkaa kello 18:30.

Ilari Savonen, Jyväskylä
Twitter: @ilarisavonen