OULU. Kärpillä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus napata mestaruus itselleen, kun se johtaa finaalisarjaa voitoin 3-1.

Kyseiseen asetelmaan ja katkonpaikkaan se pääsi, kun maanantaina oululaisjoukkue kävi hakemassa toisen vierasvoiton Hakametsästä finaalisarjan sisällä.

Matkan varrella Kärpät on myös parantanut otteitaan, minkä päävalmentaja Lauri Marjamäki myöntää suoraan.

– Aika paljon askeleita eteenpäin otettiin ensimmäisen pelin jälkeen, mikä oli heikko kauttaaltaan. Ollaan parannettu ja niin pitääkin. Jos haluaa pärjätä, niin askeleita pitää pystyä ottamaan niin yksilötasolla kuin viisikkotasolla, Marjamäki painotti keskiviikon aamujäiden jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

– Pienet marginaalit tässä ovat, mutta tänään taas pitää pelata erittäin laadukkaasti yksittäiset hetket ja yksittäiset pelitilanteet. Vastustaja on tuttu ja tiedetään, että mitä sieltä tulee. Tänään halutaan pelata sarjan paras peli, siitä tässä on kuitenkin kyse, Marjamäki jatkoi.

Luottavainen tunnelma kuitenkin välittyi Kärppien leiristä ja Marjamäen puheista.

– Oikeastaan arki on mennyt tässä ihan normaalisti. Eilen vähän keräiltiin energiaa ja käytiin edellinen peli läpi ja otettiin suuntaviivoja tähän iltaan. Ja on ihan hyvä, että tässä aamut pysyvät rentoina, ettei mene ihan jännittämiseksi koko päivää. Kun heräilee päiväunilta, niin sitten ruvetaan lataamaan iltaa kohti.

– En mä ainakaan huomaa mitään sarjan katkolla olemisesta, mitä tuossa joukkueen kanssa on touhunnut ja aamulla katellut ja porissut. Normaali fiilis on ainakin itsellä.

Ensimmäistä kertaa finaalisarjan sisällä Kärpät ei muuta kokoonpanoaan edelliseen peliin verrattuna.

– Oikein jännittää, kun mennään samoilla sen jälkeen mitä tässä on rulettia pyörittänyt. Oli hyvä vapaapäivä tuossa, enkä nähnyt mitään syytä että olisi tarvinnut muuttaa. Hyvä kokoonpano oli viimeisimmässä pelissä ja tänään sama juttu.

– Mutta hyviä vaihtoehtoja tuossa on vain ja kaikkia 15 hyökkääjää sekä kahdeksaa pakkia on ollut kokoonpanossa. Mutta nyt ralli loppuu ja saa nähdä onko se hyvä vai huono juttu, Marjamäki mietiskeli.

Keskiviikon viides finaali starttaa Raksilassa kello 18:30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen