Liigan pudotuspelien piste-ennätyksen suhteen nimensä ykköspaikalle kiilanneella Joonas Kemppaisella edessä ovat pian uran ensimmäiset MM-kisat.

Niihin monissa papereissa Kemppaista vietiin jo tovin. Aivan siksi, että entistä enemmän pelaajana askeleita eteenpäin ottanut Kemppainen oli yksi Liigan parhaimmista pelaajista tällä kaudella. Nimenomaan kokonaisvaltaisen pelaamisen saralla.

Kemppainen itsekin myöntää, että vahvat otteet konkretisoituivat sillä, että pelit jatkuvat nyt myös Prahan ja Ostravan karkeloissa.

– Kyllä se varmasti kertoo siitä, että pelit ovat menneet hyvin, kun kutsu tuli tänne. Näkisin, että se oli palkinto, Kemppainen sanoi kutsusta MM-kisoihin SuomiKiekko-sivustolle.

Odotitko kutsua?

– Ihan rehellisesti sanottuna en edes miettinyt pudotuspelien aikana mitään siihen liittyen, että tuleeko kutsua tai ei. Kaikki ajatukset olivat Kärppien keväässä.

– Olihan se sitten positiivinen yllätys, Kemppainen jatkaa.

Kemppaisella ja toisella Kärpistä kisoihin mukaan tulevalla pelaajalla Joonas Donskoilla sekä valmennusjohtoon kuuluvalla Lauri Marjamäellä mestaruusjuhlat Kärppien kanssa katkesivat kisakomennuksen myötä ehkäpä vähän aikaisemmin kuin muilla joukkueen jäsenillä.

Katseet alkoivat kääntyä varsinkin viikon alkuvaiheilla kohti tulevia haasteita.

– Oikeastaan maanantaina, milloin oltiin ihan rauhassa. Pakko oli katkaistakin, kun tulee aika nopeasti ensimmäiset pelit vastaan. Ei tässä ihan rillutella voi kuitenkaan, Kemppainen hymähtää.

– Ja kyllä tuossa sai muutaman päivän vähän huilata ja nyt saa vielä pari treenipäivää alle. Uskon, että perjantaina on taas hyvä fiilis kopassa. Ja kun on huilannut, niin on huomannut myös sen, että mielikin alkaa olla taas kirkas.

– Todella innoissaan lähtee tuonne, Kemppainen sanoo Tshekkeihin matkaamisesta.

Alla on kuitenkin joka tapauksessa isossa roolissa pelattu kevät Kärpissä, joka veti läpi muun muassa kaksi seitsemän pelin sarjaa välierissä ja finaaleissa.

– Peliaika oli nyt kovempi kuin viime keväänä, mutta sitten taas toisaalta oli niin hienoja pelejä. Pääkopan osalta noita oli todella mukava pelata ja nuo antoivat kyllä todella paljon virtaa. Mutta ehkä voi kuitenkin sanoa, että fyysisesti varsinkin oli vähän raskaampi setti kuin viime keväänä, Kemppainen vertaili kahta Kärppien mestaruuteen päättynyttä kautta ja ratkaisujen vaiheita.

Mutta mitä odotuksia sitten liittyy tulevien kisojen osalta?

– Odottaa sitä, että pääsee näkemään missä oma taso menee. Paljon on huippupelaajia mukana ja pääsee pelaamaan heitä vastaan, niin siinä sitä sitten näkee sen.

– Varmasti todella kovia pelejä tulossa, Kemppainen katsoo tulevaan.

Pelit hänellä ja Leijonien nipulla lähtevät liikkeelle perjantaina, jolloin kisojen avauspäivänä Leijonilla vastassa on USA.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen