OULU. Välieräsarjan viidettä kohtaamista varten Kärppien valmennusjohto ja päävalmentaja Lauri Marjamäki ravistelivat kokoonpanoa ja ketjuja uuteen uskoon.

Hyökkäyksestä peräti kolme pelaajaa vaihtuu siihen nähden, mitä oululaisjoukkueella oli jalkeilla keskiviikkona Jyväskylässä.

Lukas Kaspar, Patrick Davis ja Mikko Alikoski tekevät tilaa Sebastian Aholle, Saku Mäenalaselle ja Simon Suorannalle.

Kaikki tämä, vaikka pelillisesti Kärpät pelasi Jyväskylässä helposti sanoen parhaan pelinsä tappiosta huolimatta.

– Peli on mennyt koko ajan hyvään suuntaan ja oikeastaan ensimmäinen peli, mikä voitettiin, oli meiltä kaikista huonoin. Ollaan parannettu koko ajan, mutta tietenkin kun jäätiin keskiviikkona yhteen maaliin ja oltiin enemmän pelin päällä, niin kyllä silloin tuollainen maalinteko ja hyökkäyspeli, siellä ei oltu ihan sitten niin määrätietoisia. Niitä on tuossa kerrattu ja muutamia asioita teroitettu. Tänään on loistava mahdollisuus parantaa, päävalmentaja Marjamäki kävi läpi lähtöasetelmia SuomiKiekko-sivustolle.

Kokoonpanomuutoksia Marjamäki kävi läpi teemojen kautta.

– Kyllä me tarvitaan ripaus lisää luisteluvoimaa ja tuollaista määrätietoisuutta. Tiedettiin, että jossain vaiheessa pitää saada vähän uutta ukkoa mukaan ja nyt oli sellaiselle paikka. Raikkautta, ennakkoluulottomuutta ja luisteluvoimaa vielä tuohon hommaan pykälä lisää, kuului Marjamäen toive muutosten lopputulemasta.

Mitkä ovat sitten illan pelin teemoja?

– Tiedetään, että miten vastustaja pelaaja ja heiltä pyritään ottamaan edelleen vahvuudet pois. Ollaan parannettu puolustuspeliä koko ajan, mutta kyllä meidän pitää saada pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi tuonne vastustajan päätyyn ja sitä kautta myös nälkää mennä maalille. Ja viedä taklaukset loppuun.

– Siinä ne varmasti lyhykäisyydessään, Marjamäki niputti.

Voitot Kärppien ja JYPin sarjassa ovat tällä hetkellä 2-2. Kiekko putoaa Oulussa perjantaina jäähän kello 18:30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen