Maanantaina kolmansissa välierissä erityisesti pinnalle nousi Oulun jälleen kerran hyvin maalirikas vääntö, jossa Kärpät pamautti kiekon nuottaan peräti kahdeksan kertaa ottaen sarjan toisen voittonsa.

Ottelu ratkesi jo heti ensimmäisessä erässä, kun Kärpät karkasi neljän maalin karkumatkalle. Sen allekirjoitti myös oululaisjoukkueen luotsi Lauri Marjamäki.

– Meidän valmistautuminen oli kyllä ihan huippuluokkaa. Joukkue teki ison työn, oltiin valmiina ja 4-0 eka erä. Tietenkin kolme ylivoimaa ja kolme maalia, siihenhän tämä peli ratkesi, Marjamäki näki.

Ylivoimat olivat taas isossa roolissa, ei pelkästään Kärpillä.

– Molemmilla on huippuylivoimat ja kyllä siellä vastustajakin kävi kaksi kertaa ylivoimalla ja teki molemmista. Onneksi sitten kolmas ylivoima saatiin heiltä pois.

– Mutta kauttaaltaan hyvä suoritus joukkueelta. Laajalta rintamalta onnistumisia, (Sakari) Manninen, (Ben) Maxwell ja kumppanit. Se on tärkeää. (Lukas) Kasparkin sai maalin. Pieniä ja isoja juttuja ja sieltä ne vain tulevat, kun jaksaa yrittää ja olla kärsivällinen. Hyvä työ palkitaan enemmin tai myöhemmin.

Laajan materiaalin onnistumiset olivatkin olleet isona kysymysmerkkinä ennen kolmatta peliä sekä koko pudotuspeleissä Kärppien osalta. Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin duo oli vastannut niistä pitkälti, mutta nyt esimerkiksi Kemppainen jäi maanantain pelissä täysin tehoitta.

– Tehot ovat olleet Kemppaisten harteilla paljon ja hienoa, että tuli muualtakin onnistumisia. Mutta en mä siitä niin huolissani ole ollut. Tietenkin se menee niin, että kun yksi ketju on ollut ylitse muiden, niin ehkä se on näyttänyt siltä, että muut vetävät vihkoon, kun yksi on niin ylivoimainen.

– Mun mielestä joukkue teki ison työn nyt ja kaikki ottivat johtajuutta vielä kun kapteeni (Lasse) Kukkonen on sivussa, Marjamäki kävi läpi.

Vahva ylivoima on ollut iso ase Kärpille tähän mennessä, mutta myös viidellä viittä vastaan pelissä asetelmat ovat selvästi tasaantuneet. Tilastojen valossa Kärpät on ollut siinä Marjamäen mukaan edellä, vaikka taas JYPin päävalmentajalla Marko Virtasella oli tähän hyvinkin eriävä mielipide.

– Tässä sarjassa ollaan viety koko ajan viidellä viittä vastaan peliä, Virtanen sanoi maanantaina.

Aivan täysin tuohon Marjamäki ei yhtynyt.

– No jos se on Virtasen näkemys, niin sitten se on. Maalit ennen tätä iltaa olivat viidellä viittä vastaan 6-6 ja laatupaikat olivat meidän tilastojen mukaan meille 12-5.

Tasakentällisin tehdyt maalit ovat nyt maanantain pelin jälkeen Kärpille 9-6.

Seuraavana karavaani kääntyy Jyväskylään, jossa edessä on keskiviikkona sarjan neljäs peli.

Sinne Kärpät lähtee Marjamäen mukaan hyvin luottavaisin mielin.

– Pelattiin siellä hyvä peli lauantaina ja tiedetään, että miten meidän pitää pelata siellä. Otetaan vain happea nyt ja käydään rauhassa tämä peli läpi. Heitellään sitten sopat kohti keskiviikkoa, Marjamäki pohjusti.

Keskiviikon kamppailu käynnistyy Jyväskylässä kello 18:30.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen