JYVÄSKYLÄ. JYP onnistui selviytymään selkä seinää vasten -tilanteen lauantaina, kun se oli maalilla parempi Kärppiä kuudennessa välieräottelussa.

Kärpät johti sarjaa 3-2, kun kiekko tippui jäähän lauantaina. Loppulukemat olivat kuitenkin JYPille 4-3 ja näin sarja tasoittui.

Avauserässä Kärpät siirtyi johtoon JYPin vahvan alun keskellä. Sakari Manninen löysi vastahyökkäyksessä toisesta aallosta Ryan Glennin, joka sijoitti kiekon takakulmaan ohi JYP-vahti Tuomas Tarkin.

JYP ei tästä hetkahtanut. Ylivoimalla Eric Perrin nosti kiekkoa vahvasti vasemmalta laidalta alueelle ja löysi Mikko Mäenpään, joka ohitti vastustamattomasti Kärppien tolppien välissä operoineen Iiro Tarkin.

Kotijoukkueen vahva erä sai kruunun, kun ajassa 16:24 Kärppien avausmaalin tehnyt Glenn hölmöili. Petr Hubacek karvasi helposti kiekon ja siirsi sen Tuomas Pihlmanille, joka tälläsi sen suoraan syötöstä verkkoon.

Toisen erän alkuun draamaa riitti, kun heti ensimmäisellä minuutilla Pihlman iski illan toisensa ja pisti Tarkin vaihtoon Kärppien maalilta. Vierasjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki teki reagoinnin ja pisti Tomi Karhusen tolppien väliin.

Kärpät pääsi erän loppupuolella maalin päähän, kun ylivoimalla Arto Laatikaisen viivakuti upposi Mika Pyörälän ohjauksen kautta sisään.

Kolmannessa erässä alkupuoliskolla Kärpät oli selkeästi pelissä hallitsevampi osapuoli, mutta JYP oli kuitenkin se, joka rokotti. Vastaiskusta Miika Lahti upotti Karhusen ja vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Nopeasti tämän jälkeen Esa Pirnes kuitenkin toi oululaiset jälleen maalin päähän. Pirnes ampui siniviivan tuntumasta kiekon kohti JYP-vahti Tarkkia ja pisti oman irtokiekkonsa helpohkosti sisään.

Tasoihin Kärpät ei kuitenkaan onnistunut nousemaan ja näin JYP vei niukasti kuudennen pelin nimiinsä.

Ratkaiseva seitsemäs ottelu on vuorossa maanantaian Oulussa.