Jori Lehterä palasi tutkaparinsa rinnalle – ”Kiekkoälyllä iso merkitys”

© Kuva: Getty Images

St. Louis Bluesin hyökkääjä Jori Lehterältä odotetaan vahvaa panosta miehen ensimmäisissä pudotuspeleissä NHL:ssä.

27-vuotias sentteri pelaa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä. Sopeutuminen KHL:stä pienempään taalakaukaloon on sujunut hyvin.

– Tulokaspelaajaksi hän löysi pelinsä todella nopeasti. Hän on vastuullinen kaikilla alueilla. Hän on kaveri, joka tekee paljon oikeita asioita. Hän osaa tehdä peliä, joka ei ole aina kaikista helpointa, joukkuekaveri Jaden Schwartz kehuu FOX Sports Midwestille.

Lehterä pelasi runkosarjassa 75 peliä merkkauttaen tehot 14+30=44. Suomalainen muodosti alkukaudella vaarallisen tehoduon yhdessä Vladimir Tarasenkon kanssa.

– Kiekkoälyllä on iso merkitys – tietää missä muut ovat. Useimmiten Jori tietää minne mennä. Siinä hän on hyvä, Schwartz sanoo.

Sittemmin Tarasenko ja Lehterä erotettiin. Pudotuspelien alla valmennus on peluuttanut Lehterää ja Tarasenkoa harjoituksissa samassa ketjussa, joten suomalais-venäläinen duo saatetaan nähdä jälleen yhdessä tositoimissa.

Blues kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Minnesota Wildin. Bluesin ja Wildin välinen taistelu käynnistyy torstaina St. Louisissa.