Pelaajille jääkiekon MM-kisat eivät ole pelkästään pelejä ja harjoituksia, vaan ympärille liittyy myös olennaisesti muun muassa hotellissa lötköttely ja ajan tappaminen.

Sama haaste on totta kai olemassa kausien aikana juuri vieraspelien yhteydessä, mutta nyt vielä alkulohkon aikana esimerkiksi matkustamisella ei ole niin suurta osuutta arjessa.

Mutta millaisia tapoja sitten niin sanotun hotellikuoleman välttämiseen löytyy?

Täksi kaudeksi Jokereihin siirtynyt ja siellä muun muassa venäläisissä majapaikoissa ajanviettoa läpikäynyt Atte Ohtamaa heitti oman versionsa kehiin.

– Yleisesti ihan sitä rentoutumista on noissa. Yrittää olla turhaan miettimättä mitään pelijuttuja liikaa, vaan katsoo sitten jotakin leffaa esimerkiksi ja pitää ajatukset siellä. Tai sitten joukkuekavereiden kanssa viettää aikaa kahvilla, siellä se mun mielestä menee parhaiten se aika ja kuluu nopsaa, Ohtamaa käy läpi keinoja kyseiseen asiaan SuomiKiekko-sivustolle.

Mutta entäpä ne kuuluisat vitsit. Keneltä irtoavat huonoimmat? Kuka kunnostautuu kyseisellä saralla Leijonissa?

– Jaa-a… nyt joutuu jo vähän mietiskelemään. ”Pessi” (Janne Pesonen) tuli nyt tuoreeltaan uutena mukana ja se on aikamoinen puujalkojen heittäjä. Se pitää nostaa tässä kyllä esille. Ja (Ossi) Louhivaara on ollut aika yllättävän kova tuolla alueella myös, Ohtamaa käy läpi.

Mutta onko puujalkojen heittely lopulta hyvä vai huono juttu?

– Ovatko puujalat ikinä hyviä?, Ohtamaa naurahtaa.

Parhaiden letkautusten suhteen mietintä kestää vielä pidempään, vaikka esille pystyy nostamaan Leo Komarovia tai Petri Kontiolaa.

– Niillä käy kyllä suu koko ajan. En tiedä onko tässä sitten niin huono taso, kun ei oikein löydy ketään tuohon hyvien juttujen paikalle, jokeripuolustaja hymähtää.

Jos juttujen tasossa on vielä parantamisen varaa, niin joukkue muuten näyttää Ohtamaan mielestä varsin lupaavalta.

– Todella hyviä pelaajia on mukana ja mun mielestä sellainen hyvähenkinen porukka. Se on aina iso juttu, että on hyviä tyyppejä mukana joukkueessa.

– Uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus kasvaa tiiviiksi nipuksi tuossa ja sitä kautta menesty, Ohtamaa käy läpi.

Ohtamaalla itsellä edessä ovat nyt toiset MM-kisat hänen urallaan, kun hän oli myös mukana edelliskevään Minskin karkeloissa.

Onko nyt helpompi lähteä, kun tietää mitä voi odottaa?

– Toki kun ensimmäistä kertaa oli viime vuonna mukana, niin oli intoa täynnä ja oli sillä tavalla helppoa, kun ei osannut odottaa mitään. Että varmaan puolensa jos toisensa tuolla. Mutta hyvillä fiiliksillä sitä lähtee kyllä ja odottaa todella paljon sitä, että ensimmäinen peli alkaa, Ohtamaa sanoo innostuneena.

Kyseinen ensimmäinen peli tulee Leijonilla vastaan perjantaina, jolloin vastassa on USA.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen