Suomen jääkiekkomaajoukkueen suurimpiin tulevaisuuden toivoihin lukeutuva Aleksander Barkov jr. sai kesken viime NHL-kauden joukkueeseensa Florida Panthersiin mieluisan vahvistuksen, kun yksi kaikkien aikojen NHL-pelaajista, Jaromir Jagr, marssi joukkueen pukukoppiin.

Ei kulunut aikaakaan, kun taiturit lyötiin samaan hyökkäysketjuun. Barkov valaisee SuomiKiekko-sivuston haastattelusta, millainen kaveri Tshekki-legenda Jagr on.

– Jagr on huikea pelaaja ja ihminen. Hänen tulollaan on ollut iso merkitys. Kun tuollainen legenda on joukkueessa, on ilo tulla hallille joka päivä ja seurata hänen tekemistään. On iso kunnia pelata hänen kanssaan samassa joukkueessa ja kentässä.

– Hauska tyyppi, joka on koko ajan iloisella päällä. Hän tuo iloa joukkueeseen. Huikea äijä, Barkov suitsuttaa.

Erikoisia keskivartaloliikkeitä

Barkov korostaa, kuinka onnellinen hän on, kun on saanut pelata jo useiden legendojen ketjukavereina.

– Pienenä en uskonut, että pääsen Villen (Nieminen) kanssa pelaamaan sitten pääsin (Teemu) Selänteen ja Jagrin kanssa, niin kyllähän tässä on hienojen miesten kanssa saanut pelata.

Tshekki-tähti ei ole nuoren sentterin mukaan koko ajan tuputtamassa neuvoja sanallisesti, mutta tamperelainen kertoo imevänsä oppia Jagrin kiekkoarjesta.

– Vinkkejä ei ole tullut suoranaisesti, mutta hänen tekemisestään jäällä ja salilla voi ottaa esimerkkiä. Sieltä tarttuu aika paljon omaan tekemiseen.

– Hän tekee esimerkiksi aika paljon semmoisia keskivartalon liikkeitä, joita en ole ikinä nähnytkään, Barkov kertoo.

Jagrin fyysinen olemus on niin vakuuttava, että yli 190-senttinen ja lähes satakiloinen Barkov ei ole koostaan huolimatta käynyt koittamassa onneaan kulmaväännöissä.

– En ole edes kokeillut. Hän painaa sen 112 kiloa nyt, niin en viitsi mennä hänen lähelleen, Barkov naurahtaa.

Jagr tunnetaan hyvin uskovaisena ihmisenä, joka näkyy myös joukkueen pukukopissa.

– Jagr on todella taikauskoinen ja hän uskoo kovasti jumalaan, sillä hän lukee Raamattua ennen jokaista peliä. Hänellä on paljon erilaisia jumalan kuvia mukanaan. Olen myös itse vähän taikauskoinen, mutta se on ihan normaalia.

Jesse Happonen, Helsinki