HELSINKI. Leijonien MM-kisajoukkueesta löytyy hyvin paljon oululaistaustaisia pelaajia, mutta myös Tapparasta liikkeelle lähteneitä pelaajia.

Täten Liigan finaaleissa olikin hyvää jännitystä myös Leijonien nipun sisällä. Tämä esimerkiksi konkretisoitui suoranaisesti samassa ketjussa pelaavien ja samasta NHL-seurasta tulevien Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen välillä.

– Meillä oli tuosta betsi oliko joulun aikaan lyötynä. En ole vielä saanut rahoja, Jokinen naureskeli SuomiKiekko-sivustolle, kun hän Kärppien voittajana selviytyi myös itse vedon voittajaksi.

– Ei viitsinyt vielä alkaa kysellä, että milloin tulee maksu. Ehkä sitten kohta. ”Sasha” (Barkov) ja ”Konna” (Petri Kontiola) olivat jo aika maassa, kun sarja oli 3-1, mutta sitten kun tultiin meidän harjoituspeleistä Tshekeistä, niin sarja olikin 3-3. Kaverit olivat ihan varmoja, että nyt se kääntyy.

– Nyt sitten olivat vähän hiljaisempaa poikaa kun tuossa tultiin hallille, Jokinen hymähti iloisena Kärppien voitosta.

Huikean tasaista ja melkoista näytelmää Leijonien kapteeniksi valittu Jokinen pääsi itse todistamaan paikan päälle Ouluun.

– Oli kyllä hienoa. 2008 pääsin viimeksi seuraamaan, kun velipoika voitti mestaruuden. Silloin vain taisi mennä viidessä pelissä poikki, kun sarja oli 4-1. Nyt marginaalit olivat niin pieniä ja vielä legendaarinen seiskapeli päälle. Katsomosta sitä oli aika mielenkiintoista jännittää.

– Itseni kun Kärpäksi lasken, niin oli sitä hienoa olla katsomassa ja nähdä, kun jätkät voittivat, Jokinen hehkutti.

Barkovilla taas tunnelmat olivat toisenlaiset.

– Kuitenkin kasvattajaseura ja melkein kaikki olivat tuttuja tuosta ryhmästä, kun tuli harjoiteltua heidän kanssaan kesällä. Pomppu sinne ja pomppu tänne, niin olisi voinut päättyä toisinkin päin. Totta kai harmittaa vielä kun noin jatkoajalla päättyi.

– Harmittaa jätkien puolesta, kun taistelivat todella kovaa, Barkov jatkoi.

Barkov ehti itse kuitenkin seurata varsin intensiivisesti koko Tapparan pudotuspelikevättä.

– Kaksi peliä ehkä jäi katsomatta omien pelien takia. Muut kaikki katsoin, Barkov kertoi.

Yleiskuvaltaan 19-vuotias sentteri pystyi hehkuttamaan sitä, mitä pelit tarjosivat myös hänelle nähtäväksi.

– Huomasi kyllä sen, että kaksi Liigan parasta joukkuetta olivat vastakkain. Semmoista se peli olikin. Kaksi todella tasaista joukkuetta.

– Nyt päättyi Kärpille ja toki parempi voitti, Barkov antoi kunniat Kärpille.

Jokiselle itselle pieni breikki ja piipahdus kotimaisemissa pohjoisessa kelpasi hyvin harjoitusleirityksen päätteeksi.

– Oli tiukka viikko alla, pari peliä, matkustusta ja sen jälkeen sai sitten pari päivää huilata tuossa yhteydessä. Nyt sitten kolme viikkoa tähän, mihin lyödään kaikki likoon. Sen jälkeen sitten lähdetään kesälomille, Jokinen kertaili.

Lisää Jokisen ja Barkovin mietteitä luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen