Florida Panthersin 19-vuotias sentteri Aleksander Barkov on mukana nyt ensimmäistä kertaa miesten MM-kisoissa, minne hän lähtee lähtökohtaisesti vahvana ykkössentterinä.

Barkovilla kausi Florida Panthersin kanssa NHL:ssä päättyi runkosarjaan, mutta siihen hän ei pelejä halunnut lopettaa.

– Kyllä tässä vain haluaa pelata koko ajan ja onneksi pääsin vetämään tuossa kolme peliä vielä oman kauden jälkeen. Sai tuntumaa vähän taas tuohon isoon kaukaloon.

– Mahtavat fiilikset tässä on, ensimmäiset kisat ja yritän ottaa kaiken irti niistä, Barkov tunnelmoi SuomiKiekko-sivustolle.

Barkov ja hänen ketjukaverinsa Florida Panthersista, Jussi Jokinen, olivat jo valmistavissa otteluissa samassa ketjussa. Kolmanneksi lenkiksi kisoihin on nyt tulossa erittäin hyvän kevään ja koko kauden Kärpissä pelannut Joonas Donskoi.

Lähtökohdat ovat hyvin kirkkaat ketjun sentterille Barkoville.

– Uskon, että meiltä odotetaan paljon. Laiturit tuossa ovat sellaisia jotka pystyvät tekemään maaleja, mutta pystyvät myös syöttämään hyvin. Yritän itse pysyä siinä vain mukana, Barkov hymähti.

– Hienoja pelimiehiä siinä on. Pitää vain käyttää se hyväksi, vahva kahden suunnan sentteri jatkoi.

Barkov on hieman saanut jo tuntumaa kasassa olevaan joukkueeseen jo valmistavan leiriviikon kautta. Osuvasti kysyttäessä siitä, että kenellä on joukkueessa huonoimmat jutut, huulen heitto osuu lähelle.

– Kaikilla on hyvät jutut ja ei viitsi ketään erikseen sanoa. Tietysti nuo oululaiset puhuvat vähän outoa kieltä, Barkov sanoo, kun ympärillä on vielä kaksi Oulusta kunnolla liikkeelle pelaajaurillaan ponnistanutta ketjukaveria.

– Onhan se murre vähän erilaista kuin Tampereen murre, mutta olen aika varma, että hekin naureskelevat tälle Tampereen murteelle, Barkov pyörittelee.

Tavoitteiden suhteen Barkov lähtee hetkessä eläen, mutta..

– Peli kerrallaan, vaihto kerrallaan mennään ja ajatellaan aina sitä seuraavaa vaihtoa ja seuraavaa peliä. Sitä kautta tulee hyvä juttu. MM-kulta on siellä sitten ihan huipulla, mutta sinne on vielä matkaa, Barkov käy läpi tavoitteita.

MM-kisat alkavat perjantaina, jolloin Leijonat kohtaa USA:n.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen