Tapparan avainhyökkääjä Pekka Jormakka oli HIFK:ta vastaan hyvällä pelipäällä. Tappara teki ottelusarjassa jälleen sille tältä kaudelta tutun kurssinmuutoksen sarjan neljännen pelin jälkeen. Tappara pudotti HIFK:n voitoin 4-2.

SuomiKiekko-sivuston piinapenkkiin saapui luonnollisesti tyytyväinen hyökkääjä.

Mitä on ensimmäisenä mielessä?

Olen helvetin onnellinen tästä joukkueesta! Pystyimme tulemaan mukaan tähän sarjaan. Olimme jo veitsi kurkulla, kun peli oli 2-2. Näytimme henkistä kovuutta ja käänsimme sarjan. Olen helvetin ylpeä.

Niin, näitä kääntöjä teillä on tällä kaudella jo ollutkin.

Tämä on ollut vuoristoratojen kausi. Toivotaan, että päätämme tämän huipulla.

Mistä kaivoitte lisää voimaa viidenteen ja kuudenteen peliin?

Sovimme jätkien kanssa, että emme lähde vielä lomille. Se olisi niin kova pettymys. Meillä on hyvät rahkeet haastaa Lukko ja Kärpät, kuka sieltä nyt ikinä tuleekaan vastaan.

Missä olitte vastustajaa parempia kahdessa viimeisessä pelissä?

5-5 –peli oli hyvää. HIFK ei tehnyt yhtään maalia tasakentin, vaan kaikki ylivoimilla. Yuntui, että tuomaritkin olivat meitä vastaan. Koko ajan heilahti äijä boksiin, ja se vaikeutti suuresti. HIFK:lla oli kyllä huippuylivoima! Siitä on pakko antaa posia. He tekivät homman meille vaikeaksi.

”Perjantainako jatketaan?”

Tappara istui erityisesti ottelun toisessa erässä valtavasti jäähyllä. HIFK meni Pekka Saravon viiden minuutin jäähyn aikana kahden maalin johtoon, ja näytti menevän menojaan. Jormalla itse teki ottelun 3-3 –tasoitusmaalin lähes heti päästyään kärsimästä viitosta.

Miltä ottelu näytti siinä 3-1 -tilanteessa?

Istuin viitosta, ja siinä tuli vielä toinenkin 5-3 –ylivoima. Ajattelin, että jos tämä kestetään, niin mä tulen täältä boksista, ja sitten me nostetaan tämä vielä. Sitten tuli aika hyvä suonenveto viitosen jälkeen. Katselin, kun muut pelasivat ja latauduin. Oli pakko alkaa pelata, tai tulee turpaan.

Nyt on kolme päivää taukoa ennen välieriä. Mitä ajattelet siitä?

Tiistai todennäköisesti huilataan, ja sitten aletaan kääntää katseita. Päivät ovat aivan sekaisin. Perjantainako jatketaan? Katsotaan sitä sitten.