Kajaanin Hokin keskushyökkääjä Miska Humaloja on noussut yllättäen Mestiksen pudotuspeleissä linnapaitojen parhaaksi maalintekijäksi.

Runkosarjassa kuusi osumaa iskenyt PyPon eli Pyhäjärven Pohdin kasvatti iski puolivälieräsarjassa JYP-Akatemiaa vastaan peräti viisi täysosumaa. Joukkueen keskuudessa häntä kutsutaankin osuvasti kevään lapseksi.

Runkosarjassa keskushyökkääjä iski 40 otteluun kuusi maalia, nyt kuudessa pudotuspeliottelussa on syntynyt jo viisi. Humaloja oli vahvassa playoff-vireessä myös viime kaudella tehden 12 ottelussa tehot 4+1.

– Eikai siinä olen sen isompaa juttua, kun laukoo vaan. En varmaan runkosarjassa laukonut niin paljoa yhteensä kuin nyt tässä kuuteen peliin ja nyt on pomppinut hyvin. Vastustajalla oli myös surkeat veskarit, Humaloja virnistää Hokin tiedotteessa.

Tehopisteillä 5+0 Humaloja johtaa pudotuspelien maalipörssiä yhdessä KooKoon Teemu Rinkisen kanssa. Lisäksi Humalojan pisteet oikeuttavat Hokin sisäisen pistepörssin ykköspaikkaan ja joukkueen kultakypärään.

Viidestä pudotuspelimaalistaan Humaloja on tehnyt kaksi tyhjiin. Molemmilla kerroilla laukaus upposi maaliin omalta kenttäpuoliskolta.

– Joka viikko pitää treenata niitä oman alueen heittoja, ne on kaikki ilmaisia maaleja, Humaloja naurahtaa.

– Moni sitä on kysellytkin, että miksi olen edes yrittänyt omalta alueelta. Yleensä siinä on takana se fiilis, että nyt se menee sisään.

Hokin ja Jukureiden välinen välierästarttaa maanantaina Mikkelissä. Ensimmäisen kerran Kajaanissa pelataan keskiviikkona.

Lähde: Hokin tiedote