KHL-seura Metallurg Magnitogorsk kertoi tiedotteessaan, että seura on hankkinut riveihinsä pelaajan, mutta he eivät voi vielä kertoa pelaajan nimeä. (uutinen)

– Hän on eurooppalainen, erittäin mielenkiintoinen pelaaja, vähän yli parikymppinen, mutta on jo pelannut kovalla tasolla. Useampi KHL-seura taisteli hänestä ja valmentajamme Mike Pelinon mukaan myös neljä NHL-seuraa (oli mukana taistelussa). Sukunimeä en voi kertoa, sillä hänen pelinsä ovat vielä kesken, Magnitogorskin varapresidentti Gennadi Velitshkin kertoi tiedotteessa.

Tuntomerkit: Vähän yli parikymppinen eurooppalainen, pelannut jo kovalla tasolla, usea KHL-seura ja neljä NHL-seuraa taistelivat Magnitogorskin kanssa hänestä sekä nyt hankitun pelaajan pelit ovat yhä kesken.

Tuntomerkit täsmäävät melkoisen hyvin Kärppien teholaituriin Joonas Donskoihin, 22. Avangard Omsk varasi Donskoin vuoden 2010 KHL-varaustilaisuudessa, mutta seuran oikeudet Donskoihin ovat rauenneet, ja siten suomalaispelaaja on vapaa agentti KHL-seurojen silmissä.

Hyökkääjän sopimus jatkuu Kärppien kanssa vielä ensi kauden. Helmikuussa Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoi Ilta-Sanomille, että Donskoi voi mahdollisesti lähteä tämän kauden jälkeen NHL:ään, jos antaa tarpeeksi kovat näytöt. (uutinen)

En epäilisi, jos Donskoin sopimuksesta löytyisi myös KHL-siirron mahdollistava pykälä.

Voin olla yhtä hyvin salapoliisina väärillä jäljillä, mutta Magnitogorsk-pomon kertomat tuntomerkit täsmäävät erittäin hyvin sensaatiomaisen kauden pelanneeseen Kärppä-laituriin – jonka kausi on kesken.

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu