OULU. Kärppien ja SaiPan kahdessa ensimmäisessä puolivälieräottelussa nähtiin molemmissa paljon maaleja, varsinkin lauantaina, kun peli oli jo hieman yli kymmenen minuutin kohdalla peräti 4-2 SaiPalle.

Tiistaina Oulussa suunta ja pelin kuva kuitenkin muuttui, sillä kumpikaan joukkueista ei herkutellut maalipaikoilla eikä punalamppua heiluteltu kovinkaan aktiivisesti.

Kärpät onnistui nappaamaan sarjan toisen voittonsa, kun se vei kolmannen kohtaamisen nimiinsä lukemin 1-0.

– Käytiin maanantaina läpi kahta puolustuspelillistä asiaa ja yhtä hyökkäyspelillistä asiaa ja ne näkyivät nyt selvästi pelissä. Noiden kautta meillä suorittaminen oli kokonaisvaltaisempaa ja muutenkin rauhallisempaa. Kontrolloitiin pelin tapahtumia ja se oli positiivista. Silloin se peli on myös koko ajan hanskassa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kävi antia läpi SuomiKiekko-sivustolle.

– Ei hirveästi maalipaikoilla juhlittu, mutta kyllä me mun mielestä oltiin tuon verran parempi joukkue. Teemana oli kuitenkin puolustuspeli ja siinä nollapeli meille. Alivoimapeli puolestaan oli taas vähän ryhdikkäämpää mitä aikaisemmin. Kauttaaltaan tuollainen tyylikäs, hyvä suoritus ja tärkeä kiinnitys meille, Marjamäki jatkoi.

Puolustuspeliin ei ollut ainoastaan Marjamäki tyytyväinen vaan myös SaiPan puolelta päävalmentaja Pekka Tirkkonen piti siitä puolesta omiensa otteissa.

– Tiukka maalin peli, missä molemmat pelasivat tarkasti ja puolustivat hyvin. Siihen olenkin tyytyväinen, sillä ei me annettu hirveästi Kärpille paikkoja. Olivat vaan sitten niissä maalipaikoissa tänään hieman terävämpiä.

Tirkkosen mukaan erityisesti yksi asia jäi harmittamaan tappion lisäksi.

– Ylivoima oli vaisumpaa nyt. Siinä olisi pitänyt olla ehdottomasti vahvempi.

Pelin kuva muuttui monella saralla varsinkin lauantain Lappeenrannassa pelattuun kamppailuun nähden.

– Kärpät pelasi hyvin ja tappoi sitä tunnetta ja vauhtia tuosta pelistä. Kyllä me toki samalla pelattiin järkevästi ja viisaasti. Olisi vain pitänyt esimerkiksi juuri ylivoimalla saada parempaa uhkaa, vaikka oli meillä kyllä muuten paikkoja. Tyytyväinen olen siihen, että puolustettiin hyvin ja sillä tavalla pelattiin ihan hyvä peli Kärppiä vastaan.

– Nyt ei ehkä ollut niin paljon tunnetta ja kamppailuja kuin viime pelissä. Oli enemmän taktisuutta, mutta meidän osalta oli hyvin positiivista se, että jaksettiin pelata kärsivällisesti loppuun asti, Marjamäki puolestaa puhui Kärppien osalta ottelun kuvasta.

Sarja jatkuu torstaina Lappeenrannassa, kun vuorossa on sarjan neljäs kohtaaminen. SaiPan leirissä Tirkkosella nousee esille yksi selvä teema, mitä hän haluaa nähdä enemmän omiensa suorittamisessa. Kärpissä taas siihen Marjamäki haluaa joukkojensa olevan valmis.

– Toki pitää pystyä puolustamaan todella hyvin jatkossakin, mutta tietysti kotihallissa pitäisi saada vähän enemmän taklauksia ja tunnetta mukaan, jotta taas saataisiin yleisö mukaan ja sitä kautta virtaa lisää, Tirkkonen näkee.

– Ollaan sen verran kokenut joukkue, että tiedetään hyvin mitä viime lauantaina tapahtui. Paremmin pitää pelata siellä torstaina. Siihen me ollaan valmiita, Marjamäki sanoi Kärppien puolelta luottavaisena.

Vielä voitosta huolimatta Marjamäki näki kuitenkin pelissä kovasti kehitettävää.

– Kyllä siellä vielä on paljon eri asioita. Viidellä viittä vastaan pelissä kuten myös erikoistilanteissa sekä yksilötasolla. Siellä etsitään vielä niitä seuraavia steppejä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen