HIFK:n ja Ilveksen kohtaamisen onnekkain pelaaja oli varmasti kotijoukkueen Arttu Luttinen. Tämä siksi, että mies sai vastaanottaa Ilveksen Antti Tyrväisen hurjan taklauksen niskansa seutuville. Luttinen taklasi tilanteessa itse selästä Ilves-pelaajan laitaan, minkä Tyrväinen kosti, mutta jäi ilman rangaistusta.

Tyrväinen itse kommentoi illan tuomarilinjaa farssiksi. HIFK:n päävalmentaja kommentoi hirtehisesti, joskin varsin rauhallisesti.

– Varmaan siksi (hän sanoi niin), koska hänelle ei itselleen annettu jäähyä. Hän hyötyi siitä tilanteesta selkeästi. Me ajettiin selkään, ja siitä tuli meille oikea tuomio 2+10 minuuttia. Takaa päähän. He tekivät samanlaisen jutun. Se oli törkeä, tosi huono tuomio. Pitäisi olla tasapuolista, Törmänen sanaili.

– Tuomarinkin pitäisi tietää, kun hän on jäällä, niin kannattaisi katsoa vähän tarkemmin.

HIFK vei otteluparin ensimmäisen kohtauksen 2-1. Ottelu oli varsin kuuma, ja torikokouksia oli usein. Paikkoja useampiin maaleihinkin oli.

– Meillä oli varsinkin niitä toisessa erässä. Olimme paikoilla, ja montakin maalia olisi voinut tulla. Nämä ovat tiukkoja pelejä, jokainen maali on iso maali ja joka maalin eteen pitää isosti duunia, Törmänen kertasi.

Sarja on katkolla HIFK:lle sunnuntaina.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen