HIFK:n Teemu Ramstedt uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin tänään lauantaina alkavissa pudotuspeleissä. Itseltään hän vaatii tähän asti nähtyä parempaa.

HIFK voitti runkosarjan viimeisessä ottelussa Ässät 5-2 ja varmisti seitsemännen sijan. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella helsinkiläiset kohtaavat täten Ilveksen.

– Tämän päivän suoritus oli ehjä kokonaisuus meiltä. Pelasimme alusta loppuun saakka hyvää lätkää. Kyllä voi sanoa, että play off- pelien lähenemisen aistii. Pelinkuva muuttuu ja tuomarilinja on tiukempi. Siihen pitää olla valmis. Viimeisissä parissa pelissä on nähty jo sellaista kiekkoa, mitä on edessäkin, Ramstedt pohti torstaina SuomiKiekko-sivustolle.

– Ilves on meille kova haaste. Otimme viimeksi täällä pahasti kuokkaan, he olivat meille hankala vastus. Nyt peli lähtee kuitenkin maalittomasta. Luotamme ja uskomme, että olemme vahvempia.

Ramstedt oli lopulta HIFK:n toiseksi paras pistemies runkosarjassa tehoin 16+24. Hyökkääjä on pystynyt urallaan vain kerran aiemmin parempaan (2009-2010: 10+33). Pelaaja ei kuitenkaan anna vuodestaan vielä positiivista arvosanaa.

– Vaihtelevaa, en ole täysin tyytyväinen kauteeni. Olisi pitänyt pystyä tekemään enemmän tehoja ja olla kokonaisuutenakin paljon parempi. Mutta en ole ollut huonokaan. Vielä on jatkopelit aikaa.

– Pari viimeistä peliä ovat olleet meiltä hyviä. Olemme nyt saaneet käännettyä pitkän vaikean jakson paremmaksi. Aiomme pitää siitä kiinni. Eväät ihan mihin vain meillä kyllä on. Edessä on pitkä kausi, jos pidämme tästä otteesta kiinni, Ramstedt linjasi.

Matti Heikkilä