Tappara teki ryhtiliikkeen joulutauon jälkeen: ”Alettiin oikeasti hommiin”

© Kuva: Ilari Isotalo

Tällä hetkellä Tampereen Tappara komeilee Liigan sarjataulukossa toisena, mutta vielä kaksi kuukautta sitten sen tilanne sarjassa näytti vaikealta.

Marraskuun ensimmäisen päivän HPK-tappio käynnisti Tapparan pitkän tappioputken. Joukkue hävisi marraskuun seitsemästä ottelustaan kuusi, ja yhden se voitti vasta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Joulukuussa sama tahti jatkui. Kirvesrinnat hävisivät kuukauden neljä ensimmäistä otteluaan. Joukkue onnistui voittamaan ennen joulutaukoa vain yhden ottelun, silloinkin kotiareenalla Hakametsässä HIFK kaatui vasta voittolaukauskisan jälkeen.

Joukkueen nykyvire on kuitenkin positiivisella tavalla päinvastainen alkutalveen verrattuna. Joulutauon jälkeen pelatuista 22 ottelusta se on ottanut 14 kolmen pisteen voittoa ja yhden jatkoaikavoiton. Muista otteluista se on hävinnyt vain kolme varsinaisella peliajalla, muut voittolaukauskisan tai jatkoajan jälkeen.

SuomiKiekko-sivusto tiedusteli Tapparan tämän kauden toiseksi parhaalta pistemieheltä, 32-vuotiaalta Kristian Kuuselalta syitä Tapparan kurssin kääntymiseen joulutauon jälkeen.

Kuuselan mukaan joukkue piti joulutauon aikana palaverin, joka käänsi kelkan täydellisesti.

– Joulutauolla pääsimme hetkeksi hengähtämään ja keskusteemaan kriittisesti joukkueen asioista. Pääsimme treenaamaan ja sitten alettiin oikeasti hommiin. Joukkue tuli yhteen, tehot 11+27 tällä kaudella Liigassa iskenyt Kuusela kertoo.

– Pelaamme tiiviisti puolustuksen kautta. Ne ovat meille kuitenkin nämä voitot tuoneet. Ei millään rallattelulla vaikka maalejakin olemme hyvin tehneet. Tiivis puolustuspeli on suurin syy sille että olemme saaneet voittoja.

Tappara on hävinnyt edellisen kerran varsinaisella peliajalla tammikuun puolivälissä, kun JYP oli jyväskylässä tamperelaisia vahvempi maalein 4-2. Torstaina Sport yrittää kaataa huippuvireisen Tapparan Vaasassa.

– Sport on kova ja taisteleva joukkue. Hävisimme silloin maalilla Tampereella ja viime pelin pystyimme kääntämään voitoksi, sekin oli tiukka peli pitkään. odotan, että pystymme alussa taistelemaan Vaasan kotihurmoksen pois ja saamaan sen jälkeen oman pelimme käyntiin.

– Hereillä pitää olla heti alusta asti ettei hävitä peliä siihen heidän alkuhurmokseen, Kuusela jatkaa.

Tappara on kohdannut Sportin kolmesti tällä kaudella. Tamperelaiset ovat voittaneet kahdesti molempien kotihallissa, Sport puolestaan käytti hyväkseen Tapparan joulukuun heikon vireen ja otti vierasvoiton Hakametsässä. Edellisen kohtaamisen Tappara voitti 5-2.

Matti Heikkilä