Helsingin Jokerien tähtilaituri Steve Moses kiinnostaa TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan monia NHL-seuroja.

– Hän on ehdottomasti ykkösnimi KHL:n vapaista agenteista, NHL-johtohenkilö oli todennut McKenzielle.

– Pieni, mutta erittäin nopea, oli kuvaillut toinen pomo Mosesta.

McKenzien mukaan Moses tienaisi paremmin KHL:ssä kuin NHL:ssä, mutta amerikkalaislaituri on valmis uhraamaan isommat dollarit unelmansa eteen.

– Hänen tavoitteensa ja unelmansa on pelata NHL:ssä, mutta tilanne on myös hyvä Jokereissa ja KHL:ssä, Mosesin agentti Markus Lehto totesi TSN:lle.

McKenzie huomautti myös, että Moses on vapaa agentti myös KHL:ssä ja hänen perässään ovat monet seurat.

NHL:ssä maaliahneen laiturin tavoite olisi saada yksisuuntainen sopimus. Sellaisen hän voi myös saada.

– Palkkakaton kanssa vaikeuksissa oleva joukkue tuskin sellaista antaa, mutta monet joukkueet ovat valmiita ottamaan sen riskin. Uskon, että hänelle tarjotaan yksisuuntaista sopimusta, eräs NHL-johtaja sanoi.

McKenzien haastattelemien NHL-kykyjenetsijöiden mielestä Mosesilla on taitoa, mutta myös puutteita.

– Hänellä on taitoa, mutta hänellä ei ole mitään erikoista, jota pieni pelaaja tarvitsisi. Joku voi hänet hankkia, mutta emme me, eräs kykyjenetsijä kertoi.

– Hän pystyisi pelaamaan NHL:ssä, mutta hän olisi vain syvyyttä tuova pelaaja ja halutaanko sellaiselle antaa yksisuuntaista sopimusta, pohti toinen kykyjenetsijä.

McKenzien mukaan avainasemassa on se, mitä Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen tekee, sillä hän Kekäläinen oli aikoinaan se, joka hankki Mosesin myös Jokereihin. Kekäläinen ei kuitenkaan halua spekuloida julkisesti asialla, koska sillä olisi iso vaikutus Mosesin unelmaan päästä NHL:ään. Sillä jos Kekäläinen ei olisi kiinnostunut, tuskin olisivat kovin monet muutkaan NHL-seurapomot.

Koko McKenzien Moses-jutun voit lukea täältä!