Suomalaisen jääkiekon legendaluokkaan kuuluva, jokin aikaa sitten Jääkiekkoleijonaksikin valittu Ville Peltonen, pitää kaikkea Teemu Selänteen ympärillä käytävää ylistystä täysin ansaittuna. Useissa arvokisoissa Selänteen kanssa pelannut Peltonen olisi sitä mieltä, että NHL:n Hall of Fame –käytäntöä, jossa lopettamisesta pitää kulua jonkin aikaa, voisi tässä tapauksessa nopeuttaa.

– Teemu Selänteen paidan jäädytys Anaheimissa on niin täysin oikein, ettei siitä ole kahta sanaa. Jos joku Anaheimissa tämän kunnian ansaitsee, niin se on Teemu.

– Saman tien hänet voisi valita myös Hall of Fameen. Meriitit ja hänen merkityksensä koko liigalla on niin suuri. Sääli, että säännöt sen kieltävät, mutta mielestäni hän sinne jo nyt kuuluisi – ja tulee vielä olemaan, Ville Peltonen sanoo SuomiKiekolle.

Peltonen nostaa Teemu Selänteen omaan kastiinsa suomalaisessa jääkiekossa yhdessä toisen legendan Jari Kurrin kanssa.

– Suomesta on tuskin parempaa pelaajaa tullut kuin Teemu…. ja aikaisemmin Jari Kurri. Heitä on turha lähteä vertailemaan, sillä he ovat omilla aikakausillaan olleet niin dominoivia pelaajia jääkiekkomaailman absoluuttisella huipulla.

Matti Heikkilä