Winnipeg Jets varasi suomalaishyökkääjä Teemu Selänteen vuonna 1988 ensimmäisen kierroksen kymmenennellä varausvuorolla. Jetsin filosofiaan kuului tuolloin, että eurooppalaiset pelaajat saivat rauhassa kehittyä Euroopassa.

Kun Selänne päätti lopulta vuonna 1992 lähteä Pohjois-Amerikkaan, oli hän sen aikaisten sääntöjen perusteella rajoitettu vapaa agentti. Moni ei ehkä muista sitä faktaa, että Selänne teki ensimmäisen NHL-sopimuksensa Calgary Flamesin kanssa. Jets vastasi Flamesin tekemään offer sheet -tarjoukseen ja piti suomalaishyökkääjän.

Sopimuksen arvo kuitenkin mietitytti Jetsin organisaatiota. Sopimus tiesi Winnpeg Free Pressin mukaan Selänteelle 400 000 dollarin kausipalkan kolmelta kaudelta ja vielä heti käteen 1,5 miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksen. Sopimus oli huikean arvokas siihen aikaan, sillä esimerkiksi Wayne Gretzky tienasi tuolloin noin 3 miljoonaa dollaria kaudesta.

– Jets suostui sopimukseen. Flamesin tarjoama sopimus tosin oli noin 1,5 miljoonaa dollaria suurempi kuin mitä Jets oli tarjonnut, joten he olivat hieman ahdistuneita sen suuruudesta. He miettivät, että olisko kukaan niin arvokas, Selänteen pitkäaikainen agentti, kesäkuussa 2013 kuollut Don Baizley muisteli NHL.comin haastattelussa helmikuussa vuonna 2013.

– Teemu oli erittäin päättäväisesti tulossa Pohjois-Amerikkaan kovien paineiden alle. Hän halusi todistaa ihmisille, että hän oli hyvä pelaaja, Baizley jatkoi.

Jetsin onni oli, että seura lopulta suostui maksamaan Selänteelle, sillä suomalaislaituri paukutti heti tulokaskaudellaan 76 maalia.

Selänne tienasi capgeek.com-sivuston mukaan urallaan kaikkiaan 78,65 miljoonaa dollaria.