Tätä Teemu Selänteen hurjaa NHL-ennätystä tuskin rikotaan enää koskaan!

© Kuva: Getty Images

Teemu Selänne on NHL-historiassa eniten maaleja tulokaskaudella tehnyt pelaaja. Selänteen vuonna 1992-93 pelaama 76 maalin tulokaskausi Winnipeg Jetsin paidassa on niin kova ennätys, että sitä tuskin koskaan rikotaan.

Selänteen jälkeen toiseksi eniten tulokasmaaleja on tehnyt Mike Bossy, joka teki kaudella 1977-78 New York Islandersin paidassa 53 maalia. Selänteen uskomattoman kauden jälkeen lähimmäksi hänen ennätystään on päässyt Aleksandr Ovetshkin, joka teki 52 maalia kaudella 2005-06. Ovetshkin on kaikkien aikojen tilastossa kolmospaikalla.

Nykypelaajista kaikkien aikojen top 20 -listalle mahtuu vielä myös Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby, joka teki 35 maalia kaudella 2005-06. Hän on listalla jaetulla 15. sijalla.

NHL:n todellisista legendoista Mario Lemieux teki tulokaskaudellaan 43 maalia. Wayne Gretzky ei puolestaan ollut kelpoinen tulokaskategoriaan, kun hän pelasi ensimmäisen NHL-kautensa kaudella 1979-80, sillä Gretzkyllä oli aiempaa kokemusta WHA-sarjasta. NHL:n kaikkien aikojen pelaaja teki ensimmäisellä NHL-kaudellaan 51 maalia.

Selänne jakoi kauden 1992-93 maalipörssin voiton 76 maalilla yhdessä Buffalo Sabresin Aleksandr Mogilnyn kanssa.


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?