Tapparan kultakypärä Olli Palola oli innoistaan maajoukkuekutsusta Leijonien helmikuun Ruotsi-kohtaamisiin. Seitsemän maalia 16 maaottelussa tehnyt maalitykki ei ota paineita MM-kisanäyttöjen suhteen 6. ja 8. helmikuuta pelattavissa otteluissa.

– Tämä on piristävä ja iloinen uutinen. On hienoa lähteä pelaamaan. Meillä on hyvä tasoinen joukkue koossa, Palola sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Mitään paineita näyttöjen suhteen en aio peleistä ottaa. Ei tässä MM-kisoja ole vielä ehtinyt miettiä, koska oman joukkueen tekemisessä on ollut niin paljon mietittävää. Liian pitkälle ei kannata miettiä mitään, sillä silloin mennään usein perse edellä puuhun.

Palola ei kuitenkaan peittele suurta mielenkiintoaan lähteä Tshekin MM-kisoihin keväällä.

– Totta kai MM-kisat kiinnostavat. Olen viimeiset kymmenen vuotta katsellut niitä ja haaveillut olevani mukana. Viime vuonna pääsin sitten mukaan ja se oli huikea kokemus, kertoo Minskin kisoissa Suomelle neljä maalia laukonut keuruulainen.

Ruotsi-kohtaamiset Palola laittaa arvostuksessa jopa Tampereen paikallispelien edelle. Viime kerralla hukatut maalipaikat ovat jääneet vahvasti mieleen.

– Ruotsia vastaan minulta jäi viime pelistä hampaankoloon. Paikkoja minulla oli tosi paljon, mutta en mistään saanut sisään. Heidän kohtaamisensa sytyttää todellakin, Palola kertoo intoa täynnä.

Jesse Happonen
Twitter @JesseHappone