Suomen naisjääkiekkoilijoiden kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Noora Räty on omien sanojensa mukaan sopeutunut hyvin miesten Mestikseen. Räty on pelannut pudotuspelipaikasta taistelevan K-Vantaan riveissä viidessä ottelussa. Nainen on itse ollut tyytyväinen suorituksiinsa miesten sarjassa.

– Hyvältä ovat maistuneet toisaalta ne vähäiset pelit, joita on päässyt pelaamaan. Hyvin on mennyt myös treeneissä, joten toivottavasti saan lisää peliaikaa pian, kertoo Räty SuomiKiekko-sivustolle.

Onko Mestiksen taso ollut odotuksiesi mukainen?

– Joo ja ei. Kuvittelin, että peli olisi ollut vaikeampaa. Kaikki asiat ovat menneet kuitenkin helposti omalla painollaan, joten voin sanoa, että on ollut positiivinen kausi tähän mennessä.

Mitkä ovat nais- ja mieskiekkoilun suurimmat erot?

– Pelinopeus on eri luokkaa. Kaikki tapahtuu nopeammin ja laukaukset ovat kovempia. Fyysinen aspekti on toki se suurin ero.

”Naiset eivät jää huumorissa kakkoseksi!”

Oletko päässyt hyvin miesten pukukoppihuumoriin mukaan?

– Ei naiskiekkoilijat jää kakkoseksi huumorissa mieskiekkoilijoille. Pikku hiljaa paikkani on löytynyt kopissa. Aluksi pojat olivat vähän ujoja, mutta kun on läppää vähän heittänyt, niin kyllä he ovat rentoutuneet.

Mihin K-Vantaan rahkeet voivat riittää tällä kaudella?

– Meillä on nuori joukkue ja rahkeet riittää mihin vaan. Meidän menestyminen on kuitenkin aika riippuvainen siitä, kuinka paljon saamme aina Liiga-apuja käyttöön. Siirtorajan umpeutuminen näyttää sitten, millainen joukkue meillä on loppukauden.

Mitä odotat itseltäsi loppukaudella?

– Odotan lisää pelejä ja onnistumisia. Ei ole väliä, ovatko pelit Suomisarjan vai Mestiksen puolella. Penkillä ei kukaan kuitenkaan jaksa istua.

Jesse Happonen