Lennart Petrell pitää CHL:n ratkaisuformaatista: ”Seuraan futista niin paljon, ettei tunnu vieraalta”

Luleå HF:n suomalaishyökkääjä Lennart Petrell ei vierasta sitä ajatusta, että Champions Hockey Leaguen pudotuspeleissä on käytössä jalkapallosta tuttu systeemi, jonka mukaan otteluparien jatkaja ratkotaan yhteismaaleilla.

Luleå kohtaa tiistai-iltana CHL-välierien ensimmäisessä osaottelussa Skellefteån.

– Olen seurannut jalkapalloa niin paljon, joten ajatus ei ole vieras. On tämä parempi tapa tämänmuotoisessa turnauksessa kuin yksi peli. Pitkiä pudotuspelisarjojakaan ei voi pelata, kertoo AS Romaa intohimoisesti kannattava Petrell SuomiKiekko-sivustolle.

”Lennulla” on järjestelmästä jo omakohtaisia ja hyviä kokemuksia.

– Mekin olimme Salzburg-sarjassa neljän pelatun erän jälkeen viisi maalia perässä. Sitten menimme rinnalle ja ohi, ennen kuin Salzburg tasoitti vielä toisen pelin lopussa, ja menimme lopulta rankkareille asti. Se oli ikimuistoinen matsi, eikä toista sellaista tule mieleen, eikä varmaan enää vastaankaan.

Petrellin piinapenkki-erikoishaastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla tiistain aikana.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen