Kärppien tshekkitaituri palaamassa ”tutuille” sijoille pistepörssissä – ”Soi hänelle nuo 4 pistettä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Erittäin kovassa vireessä jo pidemmän ajan ollut Kärpät jyräsi hyvin väkevän esityksen jälkeen Pelicansin jalkoihinsa keskiviikon liigakierroksella.

Kotijoukkueen vahvan alun myötä peli oli käytännössä ohi jo avauserässä, kun Kärpät marssi 3-0-johtoon.

Loppulukemat kamppailussa olivat 5-1.

Kärppien isona hahmona toimi tshekkitaituri Ivan Huml, joka kasasi kokoon peräti 4 (1+3) tehopistettä.

– Tämä oli erittäin hyvä peli meiltä. Olimme todella vahvoja 60 minuutin ajan. Alussa toki oli pari pahaa alivoimaa, mitkä onnistuimme tappamaan, minkä jälkeen hallitsimme peliä melko täydellisesti. Olimme hyvin tasapainoisia, vahvoja ja ansaitsimme ehdottomasti nuo kolme pistettä, Huml tuumasi joukkueen esityksestä Pelicans-pelissä SuomiKiekko-sivustolle.

Krediittiä omasta tehoillasta Huml jakoi kuitenkin ympärille.

– Koko meidän ketju otti askeleen eteenpäin ja täytyy ehdottomasti antaa ketjukavereille kunniaa. He pelasivat erittäin vahvasti. Olimme esimerkiksi hyökkäysalueella sitkeitä ja vahvoja kiekon kanssa, minkä kautta pystyimme sitten luomaan paljon maalipaikkoja. Muutenkin oli erilainen kulku pelissä kuin Ilvestä vastaan maanantaina, jolloin emme saaneet koko joukkueena mistään sisään. Nyt saimme.

Huml itse on tehnyt kovaa nousua pistepörssissä, jossa hän on nyt sijalla 11, kun kasassa on 36 ottelussa tehot 5+23=28. Pistepörssin kärkipaikoilla Huml on totuttu näkemään viime vuosien aikana lähemmäs jatkuvasti.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi vuolaasti kehuja siitä, millaista peliä Huml on pelannut henkilökohtaisesti jo pidemmän ajan.

– Tuollainen johtajuus ja se, että missä kunnossa hän on ollut jo pidemmän ajan, niin soi hänelle nuo neljä tehopistettä ehdottomasti. Todella terävä on ollut otteiden suhteen, vaikka tuossa vähän tehottomuuttakin oli välillä. Varmaan sitä kautta hyvä, että tänään onnistui, Marjamäki tuumasi ja jatkoi isommasta kuvasta:

– Tärkeää oli se, että ne jotka vähän niin kuin yleensä maaleja tekevät, niin saivat niitä nyt. (Mika) Pyörälälle kaksi maalia, (Patrick) Davisille maalia, Humlille maali. Muutenkin todella paljon hyviä asioita ja tästä on hyvä jatkaa.

– Kauttaltaan hyvä suoritus.

Sen taakse Marjamäki nosti erityisesti yhden asian.

– Kyllä me liikutaan tällä hetkellä aika hyvin ja ollaan samalla pystytty kierrättämään pelaajia, milloin pysyy sellainen raikkaus tuossa touhussa ja samalla sellainen pieni kilpailutilanne pelipaikkojen suhteen. Pitää mielen virkeänä. Oltiin kyllä muutenkin vahva joukkue tänään.

Myös illan tehomies Huml on ollut äärimmäisen tyytyväinen siihen, mihin suuntaan joukkue on mennyt useamman viime viikon aikana.

– Olemme pelanneet erittäin hyvää kiekkoa viime aikoina. Toivottavasti vain pystymme jatkamaan samalla tiellä, Huml tuumaili jo tulevaan liittyen.

Seuraavan kerran Kärpät on tulessa perjantaina, kun se kohtaa vierasottelussa Hämeenlinnassa HPK:n.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen