Sarjakärjessä tällä hetkellä porskuttavalla Kärpillä on riittänyt paljon iloa viimeaikaisien otteiden osalta, mutta mietittävääkin löytyy.

Lähtökohtaisesti joukkueen tähtihyökkääjiin kuuluva Juha-Pekka Haataja on ollut sivussa useammasta pelistä viime aikoina, vaikka takana ei ole esimerkiksi mitään ihmeempiä vammoja.

– Eihän se ideaalitilanne ole. Johtava pelaaja ja viidestä viimeisimmästä pelistä kerran ollut kokoonpanossa. Kaikkihan ymmärtävät sen, että ei sen niin pidä mennä, Marjamäki kommentoi tilannetta SuomiKiekko-sivustolle.

– Se on sama voitatko vai häviätkö, niin kyllä tässä on kaikennäköistä mietittävää ja murhetta. Mutta tätä tämä on, Marjamäki jatkoi.

Haatajaa on jo viety useammassakin mediassa pois Kärpistä. Sen seura kuitenkin kiistää.

– Ei ole kommentoitavaa aiheeseen liittyen. Haataja on meidän sopimuspelaaja, toimitusjohtaja Juha Junno vastaa.

Mutta positiivistakin löytyy, paljon. Yksi esimerkki näistä on maalivahti Tomi Karhunen, joka muun muassa valittiin joulukuun liigapelaajaksi vasta.

Karhunen ehti myös olla nollaputkessa 150 minuutin ajan, joka kuitenkin katkesi lauantain TPS-pelin kolmannessa erässä.

Päävalmentaja Marjamäki on ottanut ilolla vastaan Karhusen suoritustason.

– Ensin Karhunen pelasi paljon alkukaudesta, sitten (Iiro) Tarkki pelasi paljon, milloin Karhunen sai harjoitella. Sitten kun hänelle tuli taas uudestaan vuoro, niin hän on kantanut vastuuta todella mainiosti. Toki joukkue puolustaa edessä äärimmäisen tiiviisti, mistä osoitus on se, että ollaan viimeisiin seitsemään peliin päästetty vain yksi viidellä viittä vastaan tehty maali. Siinä on yritetty tehdä kaikki, että Karhusta autetaan, mutta kyllä hän on todella hot tällä hetkellä.

– Hieno katsoa hänen työskentelyään.

Mutta myös Tarkille on luvassa jossain välissä peliaikaa.

– Nyt Tarkki on ollut loukkaantuneena, niin ei siinä hirveästi vaihtoehtoja silloin ole. On meillä tarkoitus häntäkin peluuttaa, mutta kun on pieni vamma päällä. Toivottavasti saadaan tiistaina mukaan, Marjamäki pohtii.

Silloin Kärpillä edessä on Mestarien liigassa eli CHL:ssä ensimmäinen välieräottelu Frölundaa vastaan Göteborgissa.

– Silloin meidän pitää pelata kauden parasta lätkää. Iso haaste, mutta on hienoa mukana olla sellaisessa. Neljä joukkuetta enää jäljellä, kun nelisenkymmentä on tippunut. Kymmenestä pelistä ollaan voitettu yhdeksän tähän mennessä. Edustetaan totta kai Kärppiä mutta pidetään korkealla myös Suomen lippua siellä kolmen ruotsalaisen puristuksessa, Marjamäki pohtii jatkaen myös kokoonpanotilanteesta tiistaita ajatellen.

– 12 parasta hyökkääjää ja kuusi parasta pakkia pelaavat silloin. Siinä on miettimistä, että ketkä ne ovat.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen