Helsingin IFK lähtee vuoteen 2015 voittoputkessa. Joukkue on voittanut neljä viime otteluaan, ja joulutauon jälkeen sen kynsiin jäivät Liigan kärkiseuroihin kuuluvat JYP ja KalPa.

SuomiKiekko-sivusto istutti vuoden ensimmäiseen piinapenkkiinsä keskushyökkääjä Matti Kuparisen. Haastattelun kohde oli hyväntuulinen sentteri.

Mistä tällainen neljän voiton putki on peräisin?

Se tulee kovalla työllä. Pari viime peliä tosin… No, vastustajatkin ovat ollut kovia. Kolmannet erät ovat olleet vahvoja meiltä, toiset taas heikompia. Olemme jaksaneet jauhaa omaa pelitapaamme. Koutsitkin ovat ”ilmoittaneet”, miten kannattaa pelata (naurahtaa). Olemme myllyttäneet neljällä kentällä, niin kuin taktiikkaan kuuluu. Vastustajien puolustajat on saatu väsytettyä, ja paikkoja on saatu sitä kautta. Kun olemme tulleet takaa monta kertaa, niin usko on aina kova, että tulemme.

Onko haitannut, että Nikolai Goldobinin ollessa nuorten MM-kisoissa ketjuja joudutaan taas muuttamaan?

Ei se ole vaikuttanut. Kaikki ovat hyviä jätkiä, ja samalla sapluunalla mennään. Laiturit ovat vauhdikkaita, joten täällä on kivaa pelata.

Auttaako tässä se, että syksyn loukkaantumissuman aikaan kaikki joutuivat pelaamaan lähes kaikkien kanssa?

Kyllä. Nyt vain ”Goldi” ja Jasse (Ikonen) ovat hyökkääjistä poissa. Kaikki, jotka ovat tulleet mukaan, ovat pelanneet hyvin. Ei minulla ole ainakaan mitään valittamista.

”Parhaita fiiliksiä”

Kuparinen tuli HIFK:hon jo viime kaudeksi, mutta sesonki oli vammojen takia hajanainen ja rikkonainen. Sentteri kertoi kauden alla haastattelussamme, että kokee olevansa kuin uusi hankinta ja vahvistus tämän kauden IFK:lle.

Kuparinen on johtanut yhtä Liigan kovimmista ketjuista, jossa laitureina ovat olleet maaliahneet ja sähäkät Tomas Zaborsky ja Joonas Rask. Kolhuista on osansa toki saanut tälläkin kaudella myös Kuparinen, joka on pelannut 24:ssä IFK:n pelaamista 32:sta ottelusta.

Tuntuuko siltä, että olet lunastanut paikkasi HIFK:n joukkueessa?

Kyllä. Hakemista on ehkä vielä, mutta olen tyytyväisempi tämän vuoden pelaamiseen kuin viime kauteen. Tuntuu omassa päässä, että jalat liikkuvat paremmin. On vaikeaa tietää, mitä muut ajattelevat, mutta olen ainakin päässyt pelaamaan ja joukkue löytyy eri päästä taulukkoa kuin viime vuonna. Siihen ollaan tyytyväisiä.

Olet pelannut hieman vähemmän kuin muut kauden aikana, eli nälkää pelaamiseen varmasti on?

Kun tuli huilia, niin nälkää on aina, kun pääsee pelaamaan. Pitäisi vain nauttia siitä. Kaikkea mahdollista on ollut, joten kyllä pelaaminen vaan on hienoa. Varsinkin voittopelin jälkeen koppiin tulosta saa parhaita fiiliksiä.

Mikä on ketjunne hyvien otteiden salaisuus?

Pojilla oli hyvä vaihe. Minä hoitelen puolustuspäätä, niin he saavat hyökätä. Yritän saada kiekkoa heidän vauhtiinsa. Toisesta aallosta on hyvä tulla, kun he ovat ehtineet pyörähdellä pari kertaa. Heiltä on tullut hyviä paikkoja, ja niistä pitäisi laittaa enemmän sisään.

Yhdeksän päivää, kuusi peliä

Tammikuu on kiireistä aikaa kiekkoilijalle. HIFK:n ohjelmassa on tässä kuussa peräti 15 peliä. Nyt jos koskaannäkyy kauden alla tehdyn työn laatu.

Mitä ajattelet tammikuun otteluruuhkasta?

Pelaamme aluksi yhdeksään päivään kuusi peliä! Tätä varten on kesällä tehty hommia, ja nyt treenaaminen on enemmän palauttelua. Olemme pelanneet nyt alkukauden, joten tatsia on jo hyvin.

Pelaaminen taitaa edelleen olla kivempaa kuin treenaaminen?

Todellakin!

Pystyittekö treenaamaan kovaa tauolla?

Meillä oli ohjelmassa ne rästipelit viimeisellä viikolla. Ei niitä treeniksi voi sanoa, mutta se oli siihen alkuviikkoon hyvä rypistys meille. Sitten vedimme parit hyvät treenit ja vietimme loman. Teki hyvää ladata henkisen ja fyysisen puolen akkuja. Olo on sellainen, että virtaa löytyy vielä.

Seuraava vastustajanne on SaiPa. Urakka ei ainakaan helpotu.

Ei todellakaan, mutta mikäs siinä. On kiva pelata kovia pelejä. SaiPa on meille hyvä mittari. Se on vielä kotipeli, ja haluamme näyttää, että olemme vastedeskin kovia täällä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen