HIFK on noussut yhdeksi varteenotettavaksi kevään menestysjoukkueista. Vuoden lopun voittoputki nosti sen sarjataulukossa jo toiseksi.

Yksi joukkueen näkymättömämmistä työntekijöistä ja suuret otsikot väistävistä hyökkääjistä on keskushyökkääjä Corey Elkins. Hyvä kahden suunnan sentteri on ruokkinut eritoten Juuso Puustista hyvin kauden aikana.

Otitte joulun jälkeen viisi pistettä kahdesta kärkipelistä. Mitä sanot otteista niissä?

Teemme asiat itsellemme vaikeiksi. Olemme tulleet takaa ohi kahdesti. Voimme olla terävämpiä koko pelin ajan kuin mitä olemme olleet. On ollut hienoa saada nämä pisteet, sillä vastustajat ovat olleet hyviä. Emme ole pelanneet yhtä paljon kuin muut, joten mitä enemmän saamme pisteitä, sitä enemmän se auttaa meitä nyt.

Kolmannet eränne ovat olleet hyviä. Millä olette nousseet?

Meidän on pitänyt tulla takaa monesti. Ehkä viisastumme kolmansissa erissä ja kunnioitamme peliä paremmin. Laitamme kiekkoa pakkien taakse, ja teemme töitä hyökkäysalueella enemmän. On kestänyt hieman, että olemme tajunneet, että meidän pitää pelata viisaammin.

”Nyt hoidetaan hyvät asetelmat”

HIFK aloittaa tammikuun 15 ottelun urakkansa perjantai-iltana SaiPaa vastaan. Sen jälkeen runkosarjan loppuun on vain reilut kymmenen ottelua, mutta ne pelataan lähes puolessatoista kuukaudessa.

Elkins painottaa tammikuun tärkeyttä sekä sarjataulukossa näkyvien että pään sisällä tuntuvien asioiden kannalta.

Miltä tammikuu vaikuttaa?

Toipumisesta on huolehdittava parhaamme mukaan. Harjoituksemme ovat kovia lyhyitä, joten jalat pysyvät tuoreina. Nyt on kyse toipumisesta.

Mikä on oma roolisi tällaisessa jaksossa, kun olet yksi joukkueen kokeneimpia pelaajia?

Omalla kohdallani kyse on esimerkin näyttämisestä jäällä ja virheiden minimoimisesta. Minun pitää kantaa vastuuta puolustuksessa ja tehdä kiekolla viisaita ratkaisuja. Sen jälkeen jos hyökkäys sujuu, niin hyvä.

Kuinka tärkeää on selvitä tammikuun läpi hyvissä asemissa?

Meillä on mahdollisuudet ottaa paljon pisteitä. En tiedä, paljonko pelataan tammikuun jälkeen, mutta voimme hoitaa itsellemme hyvät asetelmat pudotuspeleihin tammikuussa.

Tarkkailetko sarjataulukkoa?

En koskaan katsele sarjataulukkoa, mutta joukkueen itseluottamuksen rakentamisen kannalta eletään tärkeitä aikoja. Nyt tasoa on nostettava! Nyt pitää hioa taktiikka ja pelitapa kuntoon ja itseluottamus hyväksi. Tammikuu on itseluottamuksen kannalta tärkeä kuukausi.

Yksinkertainen on kaunista, tehokastakin

Kuten alussa mainittiin, on Elkinsin ja Juuso Puustisen yhteistyö toiminut HIFK:ssa hyvin. Kun Puustinen palasi pitkältä sairaslomalta, laitettiin kaksikko saman tien yhteen, vaikka se tarkoitti samalla siihen asti hyvin toimineiden ketjujen hajottamista.

IFK:n hyökkääjätilanne on muutenkin hyvä, sillä sairastuvalla on vain loppukauden sivussa oleva Jasse Ikonen.

Mikä saa sinut ja Juuson pelaamisen sopimaan niin hyvin yhteen?

Pelasimme viime kaudella jo paljon. Tiedämme, miten haluamme pelata ja mitä yritämme tehdä. Hän on nopea ja hänellä on hyvä laukaus.

Millä tavalla hänen pohjoisamerikkalainen pelityylinsä auttaa sinua?

Pidämme pelin yksinkertaisena. Ei minulla ole samanlaisia taitoja kuin ”Rammerilla” (Teemu Ramstedt). Yritämme luoda paikkoja nopeudella ja hyvällä kiekon suojauksella hyökkäysalueella. Peli on yksinkertaista, mutta se voi mielestäni olla tehokasta.

Mikä on Jasse Ikosen menettämisen merkitys joukkueelle?

Hän on iso menetys. Hän on ollut kuumassa vireessä ja tehnyt paljon tärkeitä maaleja. Toivottavasti saamme tehtyä maaleja ilmankin häntä, niin kuin olemme viime aikoina tehneet. Hän on silti kova menetys.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen