Mestarien liigassa eli CHL:ssä jatkokierroksilla käytössä on kahden ottelun yhteismaalitulos, mikä muuttaa hieman arkea joukkueilla.

Esimerkiksi puolivälierissä toiseen osaotteluun lähdettäessä SaiPa on kahden maalin takaa-ajoasemassa Kärppiin nähden, sillä oululaisjoukkue kävi nappaamassa vierasvoiton Lappeenrannasta ensimmäisestä osasta lukemien oltua heille 2-0.

Lähtökohta tiistaina toisessa osaottelussa on siis se, että vaikka pelikellossa on vielä nollat ajan suhteen taulussa, on peli jo tavallaan 2-0 Kärpille.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen myöntääkin, että peliin suhtautuminen on hieman erilainen.

– Kyllä se tietysti muuttuu vähän, mutta toki yksittäinen peli. Kaikki on aina mahdollista. Se tietenkin vaatii hyökkäyspelissä onnistumista ja tehokkuutta, sillä niitä maalipaikkoja tuskin hirveästi tulee johonkin muuhun peliin verrattuna. Niissä pitää olla tehokas tänään, Tirkkonen sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta sitten taas se kärsivällisyys pitää muistaa samalla, että ei anneta Kärpille liikaa ylivoimahyökkäyksille paikkoja. Siellä on taitava ja rutinoitunut ryhmä, joka varmasti rankaisee sellaisista. Hieman tietyllä tapaa kiikun kaakun tilanne päällä, Tirkkonen jatkaa.

SaiPalla alkukausi liigassa on ollut hieman kaksijakoinen. CHL:ssä pelit ovat sujuneet siinä mielessä hyvin, että paikka on auennut kahdeksan parhaan joukkoon, vaikka samalla haasteita onkin ollut muuten syksyisessä arjessa.

Tuoreeltaan Tirkkonen kuitenkin aistii joukkueessa hyvää tuulta.

– Kyllä mun mielestä tuossa on ihan hyvä vireystila joukkueessa. Viime viikolla toki hävittiin kotona Kärpille. Oli kuitenkin tarkka ja tiukka peli, missä tietysti olisi ollut hienoa jos niitä maaleja olisi saatu aikaan. Sen jälkeen kuitenkin pelattiin hyvä peli KalPaa vastaan, mistä uskon, että saatiin henkistä voimaa ja muutenkin onnistumisia. Ja siinä se tapa millä pelattiin, oli juuri se meidän oma. Sen jälkeen huilattiin pari päivää ja yritettiin kerätä voimia tähän kamppailuun. Juuri sen kautta, että saataisiin sellaista uutta virtaa ja raikkautta tekemiseen.

Ensimmäiseen osaotteluun nähden maalinteko on varmasti osa-alue, jossa SaiPalla on parannettavaa, mutta miten muuten? Missä pitää mennä eteenpäin?

– Kyllä maalinteko ehdottomasti ja ylipäätänsä sinne Kärppien maalille pääseminen ja siellä yksittäisten tilanteiden voittaminen. Irtokiekkojen kaivamista sun muuta. Sitä kautta saadaan asioita siihen maalintekoon ihan niin suorista hyökkäyksistä kuin päätypelien jälkeen. Erikoistilannepelaamisen puolella ylivoimalla syöttämisen pitää olla laadukkaampaa, jotta päästään luomaan maalintekotilanteita nopeammin.

– Mutta samalla pitää muistaa se, että pitää puolustaa hyvin ja olla valmiina sen suhteen. Ei voi liikaa tavallaan hörpätä kuitenkaan, sillä tämä voi ratketa jo ensimmäiseen viiteen minuuttiin, jos ollaan uhkarohkeita. Tai sitten ollaan kärsivällisiä, pelataan hyvin ja aktiivisesti, mitä kautta saadaan peliin jatkuvuutta ja päästään luomaan painetta Kärpille, Tirkkonen perkaa isoja teemoja.

Sairastuvan suhteen SaiPalla tilanne on hyvä, kun poissa on ainoastaan yksi nimi.

– Puolustaja (Johan) Larsson toki oli jo aiemmin poissa, mutta muuten meillä on terve joukkue, Tirkkonen kertoo.

Tsekkaa kaikki CHL:n puolivälierien otteluparit erikoissivustoltamme täältä!

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen