Bluesin hyökkääjä Kai Kantolan syyskausi on ollut monivivahteinen. Pohjois-Amerikassa kiekko-oppinsa saanut Kantola debytoi Blues-paidassa tehokkaana iskien kauden alussa yhdeksän maalia yhtä monessa ottelussa.

Huiman jakson katkaisi lokakuun alussa tullut jalkavamma, joka piti Kantolan poissa kaukaloista liki puolitoista kuukautta. Hän palasi kokoonpanoon marraskuun 13. päivänä ehtien pelata viisi ottelua ennen kuin taklasi KalPan Mikael Seppälää niin, että Liigan kurinpitäjät näkivät töötin kahden ottelun pelikiellon arvoiseksi.

Kantola on pelannut kakkunsa kärsittyään taas kolme ottelua.

– On tuntunut hyvältä pelata. On ollut tietysti hieman vaikeaa, sillä kun tulin takaisin, tuli heti uusi pieni tauko, ja sitten pääsin taas takaisin kentälle. Olen kuitenkin positiivisella mielellä. On mukavaa olla joukkueen kanssa, kertoo Kantola SuomiKiekko-sivuston Piinapenkki-haastattelussa viime viikkojen vuoristoradastaan.

Kantolan pelikielto herätti paljon keskustelua kuuluisasta taklattavan vastuusta. Se tuli Bluesin kannalta huonoon rakoon, sillä mies joutui huilaamaan viime viikoksi osuneen Bluesin härkäviikon (neljä ottelua) ensimmäiset kaksi peliä.

Bluesin muu joukkue pelasi viime viikon ja tämän viikon tiistaiden välissä viisi peliä, mutta hieman henkeä vetämään joutunutta Kantolaa ei peliruuhka ole niin pahoin koskettanut. Hän kääntääkin asian itselleen positiiviseksi.

– On hyvä, että nyt on tullut paljon pelejä peräkkäin. Sain hyvän pelirytmin päälle. Minulla on vielä energiaa jäljellä!

”Toimistoni on maalin edessä”

Jos oli Kantolan ottelumäärän ensimmäinen puolisko tehokas, samaa ei voi sanoa yhdeksästä viime ottelusta. Maaleja on syntynyt vain yksi. Bluesin edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan Kantola laukoi kuusi kertaa osumatta, mutta teki erittäin tärkeän ja näkyvän pohjatyön joukkueensa avausmaaliin hyvällä kiekonriistolla Tapparan maalin takana.

– Niitä (maaleja) tuli hirveästi alussa. Vireeseen pääsee kiinni kovalla työnteolla ja hyvällä ja positiivisella mielellä. Tiedän, että maalin edessä minun toimistoni. Siellä pitää suorittaa ja saada reboundeja. Kiekkoa vaan maalille, niin se pomppii kyllä, Kantola vakuuttaa.

Kuten hyökkääjä itsekin sanoo, on hänen vahvuutensa nimenomaan maalineduspelaaminen. Kylkiin ja selkään puolustajilta satelevat iskut eivät hänen kehossaan tunnu.

– Minulla on kova halu ja palo tehdä maaleja. Se nälkä on tehnyt minusta hyvän maalin edessä. Jääkiekko on fyysinen peli, joten on ihan kiva, että joskus tulee mustelmia!

”Energistä ja fyysistä”

Blues taistelee sijoituksista ”säälipleijareihin”. Se on sijalla 12 tasapistein viivan yläpuolella olevan Ässien kanssa, joskin Blues on pelannut kaksi ottelua ”Pataa” enemmän. Bluesin päävalmentaja Jyrki Ahon ”soturikiekko” on tuonut Bluesille pisteitä kuudesta viime ottelusta viidessä.

– Peli on ollut sitkeää tällä hetkellä. Kaikki taistelevat ja jokainen uskoo ja haluaa voittaa. Se näkyy kentällä. Karvauspeli on hyvää. Se tuottaa energisyyttä ja fyysisyyttä, Kantola analysoi.

Kahdeksassa viime ottelussa Blues on tehnyt varsinaisella peliajalla korkeintaan kolme maalia.

– Kun joukkue voittaa, ja teemme yhden maalin enemmän kuin vastustaja, se riittää. Kyllä niitä maaleja tulee vielä, mutta voitot ovat nyt tärkeimpiä.

Blues saa vastaansa torstai-iltana Liigan jaetulle kärkisijalle keskiviikkona nousseen HPK:n.

– On vaan tehtävä töitä ja pidettävä vauhtia. Kohta tulee joulutauko, niin otetaan nyt niin monta pistettä kuin vain pystymme, ennakoi Kantola.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen