Vaikka kentällä mennyt kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo, on Lennart Petrell kotiutunut Ruotsiin ja Luleån riveihin paremmin kuin mainiosti.

Pelinsa kanssa syksystä asti paininut Leijona-hyökkääjä myöntää syksyn olleen silti rankka.

– Vaikka olisit vain maskottina tuolla kentän laidalla, kyllä se rassaa ja paljon. Mutta koskaan ei mene niin huonosti kuin pelkää tai niin hyvin kuin luulee, sitä pitäisi yrittää vain pitää mieli koko ajan kirkkaana, hyökkääjä pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Kun myös joukkueena meno on takunnut, on välillä vaikea jaksaa painaa. Tiistain Lukko-voitto CHL:ssä katkaisi Luleån kuuden ottelun tappioputken.

– On pidetty palavereja joukkueen kanssa, missä on puhuttu, että ollaan pelattu jo parempia pelejä viime aikoina. Se ensimmäinen voitto on ollut ihan näkyvissä.

– Eikä siinä auta. Se on hallille mentävä ja työt tehtävä. Jostain pitää kaivaa aina enegiaa – itse olen kuitenkin luonteeltani peruspositiivinen. Sitä yrittää tuoda hyvää fiilistä ja heittää vitsiä oikeisiin paikkoihin, alkukaudesta tehot 2+1 nakuttanut Petrell pohti.

Tuttu mafia helpottaa

Sopeutumista vaikeissa oloissa on helpottanut kolme muuta suomalaista. Petrellin lisäksi seurassa pelaavat Kristian Näkyvä, Niklas Fogström ja Marcus Fagerudd.

Millainen mafia teillä on Luleåssa kasassa?

– Siinä on kaksi stadilaista ja kaksi rantaruotsalaista. Meillä on hyvä sekoitus kasassa. Fogström on varsinkin ollut pitkään Ruotsissa ja jeesailee paljon käytännön asioissa.

Tuttu kieli on maistunut viime vuosina maailmaa kiertäneelle suomalaiselle.

-mSe on kiva. Sitä ei ole itsellä kuitenkaan hirveästi viime vuosina ollut suomalaisia pelikavereita. Edmontonissa oli Härski Hartikainen, mutta hänkin hyppi vähän ylös alas siinä.

– Pärjään Englannilla hyvin, mutta kaikki eivät tajua aina jokaista juttua. Sen takia on kiva, että pystyy välillä heittämään juttua myös kotimaista, Petrell virnisti.

Tuoreet tilastot ja kaikki CHL-uutiset löydät ERIKOISSIVULTAMME!

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo