Luleån suomalaiskatras nousi vahvasti esille tiistaina, kun ruotsalaisjoukkue kaatoi Lukon CHL:n puolivälierin avauskamppailussa maalein 5-2.

Kristian Näkyvä (1+2), Lennart Petrell (0+2), Niklas Fogström (1+2) ja Marcus Fagerudd (0+1) olivat kaikki isossa roolissa molemmissa päissä kenttää.

SuomiKiekko-sivusto jututti nelikosta syöttäjänä kunnostautunutta Petrelliä, joka huokui kuuden pelin tappioputken katkeamisen jälkeen syvää huojentuneisuutta.

– Ei olla hirveästi juhlittu Pohjois-Ruotsissa viime aikoina. Tärkeä voitto henkisesti, hyökkääjä tiivisti Rauman illassa.

Vaikka otteluruuhka on kova ja SHL:ssä tilille on tullut viime aikoina pelkästään kitkeriä tappioita, oli CHL-peliin hyökkääjän mukaan helppo latautua.

– Kun on pelattu huonosti eikä voittoja tule, sitä on mielikin maassa. Tämä on siihen hyvää vaihtelua tulla pelaamaan vähän eri pelejä vähän erilaisia joukkueita vastaan. Se auttoi varmasti koko joukkuetta.

Sekä henkilökohtaisesti että joukkueena tehot tekivät hyvää.

– Saatiin onnistumisia ja sitä kautta tärkeää itseluottamusta. Tämä oli meille iso peli – on painittu maalinteokin kanssa huolella viime aikoina, nyt saatiin siinäkin suhteessa isoja askelia eteenpäin.

– Ja myös itselle tämä oli henkisesti hyvä homma. Pääsin tuttuun ympäristöön tuttua joukkuetta vastaan. Olin ainakin fiiliksissä, Petrell kiitteli.

Tuoreet tilastot ja kaikki CHL-uutiset löydät ERIKOISSIVULTAMME!

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo

Miten Petrell on sopeutunut muuten Ruotsiin? Miten toimii Luleån suomalaismafia? Lue näistä lisää keskiviikkona SuomiKiekko-sivustolta!