Tällä hetkellä Liigan sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva Pelicans pystyi hyvin haastamaan Kärpät lauantaina vieraspelissä Oulussa, mutta palkintoa se ei lopulta saanut mukaan.

Kärppien 3-2-voittomaali tuli ajassa 56:11, minkä jälkeen Pelicansilla oli vielä tontteja tuoda peli tasoihin. Ne eivät tuottaneet kuitenkaan onnistumisia.

– Harmittaa kyllä tuo loppu. Oikeastaan kaikki kaverin maalit olivat tänään kovia puolustuspelivirheitä. Vähän saivat ilmaiseksi maalit, Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä harmitteli.

– Siihen nähden, että tämä oli meidän vieraskiertueen viimeinen peli ja takki oli jo vähän tyhjä sekä miehiä tippui lisää kehistä, niin silti taisteltiin kovasti. Harmi, että ei saatu palkintoa sille, Lämsä jatkoi.

Lämsä nostikin väsymyksen yhdeksi isoksi syyksi pienten puolustuspään nukahdusten taakse.

– Kertoivat ne kyllä siitä, että väsy rupesi tulemaan. Semmoista ajatusten hitautta tuli. Noin laadukas joukkue, niin se kyllä kostautuu.

Positiivisinta antia vahvan taistelun lisäksi oli maalinsuulla Janne Juvosen peli. 27 torjuntaa, joiden joukossa oli lukuisia isoja koppeja.

– Tiukat hetket, mitä kaverilla oli toisessa ja kolmannessa erässä, missä mylläsivät kunnolla menemään, niin Juvonen otti niissä kyllä tärkeät kopit. Kuitenkin se, että 55 minuuttia oli pelattu ja taululla oli tasatilanne, niin kyllä se jostain kertoo.

Mutta oliko tässä pelissä jotain samaa esimerkiksi alkukauden muihin peleihin peilattuna?

– Alkukausi on menty todella nuorella ryhmällä ja kapealla sellaisella, kun on ollut paljon loukkaantumisia. Se kuitenkin tässäkin tuli esille, että voittamista varten tämmöistä joukkuetta kuin Kärppiä vastaan tulee sen pelin kestää 60 minuuttia. Meillä on vähän sitä, että peli vie ja kärsivällisyys ei sitten riitä. Sen takia tulee sitten tuollaisia maaleja mitä nytkin tuli, Lämsä pohti.

– Mutta vaikka oli kolmas vieraspeli tälle viikolle ja niin viime pelissä kuin tässäkin tippui pelaajia pois rivistöstä, niin taistelutahto oli kaiken keskellä hyvä. Pelattiin ihan loppuun asti voitosta. Se on hyvä tuoda esille, Pelicans-luotsi summasi.

Pelicansin puolelta vahvasti viime aikoina esiintyneestä Juvosesta luvassa lisää tarinaa SuomiKiekko-sivustolla lähiaikoina.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen