Jokerit liitää ennen kaksi vierasottelua sisältävää ulkomaanmatkaa kolmen ottelun voittoputkessa. Se on kaatanut kotonaan järjestyksessä Dinamo Minskin, Slovan Bratislavan sekä suuren ja mahtavan Pietarin SKA:n.

Viimeisen voiton takuumiehinä oli ”LOKOMO-ketju”, jonka muodostavat Linus Omark, Petr Koukal ja Steve Moses. Moses on jo koko KHL:n maalipörssin kärkimiehiä, ja Omark on syöttötaitojensa ansiosta kohonnut Mosesin jälkeen Jokereiden toiseksi parhaana pistemiehenä korkealle liigan syöttötilastossa.

Jokerit lähtee vierasotteluihin Medvescak Zagrebia ja Dinamo Riikaan vastaan suosikkina, vaikka Omarkin mukaan esitys SKA:ta vastaan ei ollutkaan Jokereiden kauden paras.

Joukkueessa ollaan varmaan tulokseen varsin tyytyväisiä?

Olemme pelanneet hyvin koko kauden. Kun pelasimme vieraissa SKA:ta vastaan, olimme mielestäni kaksi erää heitä parempia. Silloin emme tehneet maaleja, mutta nyt teimme. Olimme terävämpiä kuin SKA ja siksi voitimme.

Tämähän vahvistaa ajatusta, että olette tosiaan itsekin yksi kärkijoukkueista?

Sanoin ennen kauden alkua jätkille, että olemme ehdottomasti top 5 -joukkue tässä liigassa. Kärki on tasainen, emmekä tietenkään voita joka ottelua. SKA-ottelu oli hyvä, ja toivottavasti saamme pidettyä tasomme.

”Kaikki puhuvat, kuinka hyvä SKA on”

SKA on KHL:n suurin seura, vaikka se ei ole Gagarin Cupia koskaan voittanutkaan. Ilja Kovaltshukin palkkaaminen on taannut sen, että SKA on yksi liigan suurimpia ennakkosuosikkeja.

Jokereiden voitto oli kuitenkin osoitus jälleen kerran suomalaisen jääkiekon vahvuuksista, kun se eliminoi tiukalla joukkuepelaamisella pietarilaisen tähtisikermän hyökkäyspelaamisen.

Oliko henkisesti tärkeää voittaa yksi KHL:n suurimmista seuroista?

Kaikki puhuvat SKA:sta ja siitä, kuinka hyviä he ovat. Nyt voitimme heidät, ja tuntuu, että olemme heitä parempia. Se tekee hyvää itseluottamukselle.

Mitä oppia saitte hävityistä kärkikamppailuista Ufaa, Omskia ja Magnitogorskia vastaan?

Heillä on hyviä pelaajia, mutta meillä on hyvä joukkue! Moni ei tajua, kuinka hyviä pelaajia tässä pukukopissa on! Olemme yksi KHL:n huippujoukkueista.

Eli vierasvoitto Moskovan Dynamosta ja SKA:n kaataminen eivät olleet joukkueelle yllätyksiä?

Aivan. Mikään joukkue ei voita meitä helposti. Voitimme Dynamon vieraissa, ja olemme pelanneet hyvin muitakin huippuja vastaan. Toivottavasti parannamme vielä, kun pudotuspelit lähestyvät.

”Koukal saa liian vähän huomiota”

Omarkin, Koukalin ja Mosesin ketju on ollut kasassa likipitäen koko kauden, ja tehot ovat olleet hyviä. Erityisesti ketjun taitavat laitahyökkääjät ovat olleet esillä, mutta Omark nostaa myös sentterin tärkeyden esiin.

Mikä on ketjunne salaisuus?

Olemme pelanneet hyvin koko kauden. Tämä on hyvä sekoitus vauhtia, ja työntekoa. Kaikki tekevät paljon töitä, ja silloin hyviä asioita tapahtuu.

Nautitte jäällä ja näkyy taululla?

Pelaaminenhan on hauskaa! Koukal saa liian vähän kiitosta ja huomiota siitä, kuinka h-tisti hän tekee töitä jäällä. Hän on uskomaton pelaaja ja rakastan pelaamista hänen ja Mosesin kanssa. Toivottavasti ketju pysyy kasassa koko kauden.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen