Loukkaantumisen jäljiltä vielä kaukalon laidalta pelejä seuraamaan joutunut Petteri Nummelin on ottanut TPS:n uudistuneessa valmennustiimissä aivan uutta roolia.

Vaikkei titteli valmentaja vielä maistukaan konkaripakille, on hän viihtynyt Miika Elomon ja kumppaneiden rinnalla penkin takana.

– Itsellä on tunne, että pääsee paljon lähemmäksi peliä ja on mukana joukkueen touhussa. Jos vaan vähäänkään pystyy antaa jätkille energiaa ja pikkuvinkkejä, sehän on vain positiivista, Nummelin summasi SuomiKiekko-sivustolle.

Millainen rooli sinussa on penkin takana?

– Luon energiaa ja välillä yritän rauhoittaa jätkiä. Yritän antaa pieniä neuvoja, joita tuolta sivusta on paljon helpompi katsoa, kun ei tarvitse miettiä pysyykö kiekko lavassa.

Onko halu valmentaa pelaajauran jälkeen vahvistunut jo nyt?

– Se tunne on tullut jo 25 vuotta sitten, että haluan vielä valmentaa. Oli maa tai sarja sitten mikä tahansa. Ja se tunne on vain vahvistunut, Nummelin pohdiskeli.

Vierasvoitto yhä haaveena

Yhä kauden ensimmäistä vierasvoittooaan metsästävä TPS haastoi torstaina HIFK:n jo vahvasti. 5-3-tappion myötä tilille ei jäänyt lopulta paljon konkreettista.

Nummelin näki tappiosta huolimatta illassa paljon positiivista.

– Kuten yleensä, pelit ratkeavat henkilökohtaisiin virheisiin – niitä tuli meille muutama enemmän kuin vastustajalle. Mutta paljon löytyi myös hyvää – olisi suonut, että työnteko olisi tuonut jätkille myös pisteitä.

Joukkueen ilme kamppailun jälkeen olikin alkusyksyä paljon luottavaisempi.

– Hyvällä tiellä ollaan. On ajettu paljon uutta sisään ja tehty pitkiä päiviä. Siinä mielessä todella tyytyväinen jätkien suoritukseen, Nummelin kiteytti.

TPS jatkaa taivaltaan seuraavaksi lauantaina, kun se matkaa HPK:n vieraaksi.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo