Chicago Blackhawksilla voi olla tiukkaa ensi kautena palkkakaton alle mahtumisen kanssa, jos palkkakatto ei nousekaan ensi kaudelle tämän kautisesta 69 miljoonasta dollarista.

Blackhawksilla on tällä hetkellä kiinni 15 pelaajassa yli 65 miljoonaa dollaria. Myös hyökkääjät Marcus Krüger ja Brandon Saad odottavat palkannousua ensi kaudelle. Krüger ja Saad ovat rajoitettuja vapaita agentteja ensi kesänä. Krügerin tämän kauden palkkakattolukema on 1,325 miljoonaa dollaria. Saadilla palkkakattolukema on 764 000.

Blackhawks on todennäköisesti pakotettu kauppaamaan ainakin yhden kalliin pelaajan ennen ensi kautta, jos palkkakatto ei nouse.

Lähtijäksi Chicago Sun-Timesin jutussa spekuloidaan Patrick Sharpia, Brent Seabrookia tai Bryan Bickellia. Sharpin palkkakattoon laskettava lukema on 5,9 miljoonaa dollaria, Seabrookilla 5,8 miljoonaa ja Bickellilla neljä miljoonaa.

Sharpin lähtöä huhuttiin jo viime kaudella, mutta hän ei kuitenkaan siirtynyt mihinkään.

– Olen aina varovainen tekemään ennustuksia palkkakatosta. Se on, mikä se on. Tiedämme sen myöhemmin. En voi keskittyä asiaan nyt. Jos palkkakatto ei nouse, tai jos se pysyy samana, löydämme kyllä keinot selvitä, Chicagon GM Stan Bowman sanoi Chicago Sun-Timesille.

Palkkakaton veikkailtiin nousevan ensi kaudeksi noin viisi miljoonaa dollaria, mutta Kanadan dollarin heikkenevä arvo on pitämässä palkkakaton samalla tasolla kuin tällä kaudella.