Leo Komarov ratkaisi Torontossa: ”Tähän kauteen oli helpompi tulla”

© Kuva: Getty Images

Leo Komarov nousi lauantaina Toronto Maple Leafsin sankariksi iskettyään voittomaalin ottelussa New York Rangersia vastaan. Yhden KHL:ssä vietetyn välivuoden jälkeen suomalaispelaaja sanoo paluun NHL:ään olleen helpomman. Todisteena Komarovin puheille toimivat loistava otteet kaukalossa.

Vaikka Komarovin pelaaminen perustuu paljon muuhunkin kuin tehopisteisiin, voi hyvällä syyllä sanoa suomalaisen olevan nyt eri tasolla NHL-pelaajana kuin kaksi vuotta sitten. Silloin suomalaispelaajalta meni yhdeksään tehopisteeseen 42 ottelua, nyt neljätoista.

– Hyvin on mennyt. Aina mä olen halunnut NHL:ssä pelata, mutta nyt paluu on ollut helpompi yhden Dynamo-vuoden jälkeen. Nyt tiesin, mihin olen tulossa ja varmasti mulla oli lähtiessä jo enemmän itseluottamusta, Komarov kommentoi SuomiKiekko-sivustolle tuoreeltaan ottelun tauottua.

– Oli helpompi tulla tähän kauteen, kún tiesi sen edellisen reissun jäljiltä, miten täällä homma pyörii, Komarov jatkoi.

Vaikka Komarovin peli on kulkenut Leafsissa hyvin, joukkueena ryhmä hakee vielä parasta virettään. Parhaimmillaan todella pelinopean Toronton otteita on alkukaudesta leimannut epätasaisuus. Viisikkopeli ei pysy kasassa kuuttakymmentä minuuttia. Lauantainakin 3-1-johto katosi taivaantuuliin.

– Virheitä tehdään liikaa eikä olla saatu sellaista tasapainoa joka matsiin. Nyt ollaan jo vähän päästy sinne päin, missä pitäisi olla. Pääosin ollaan pelattu ihan hyvin, mutta muutamassa pelissä ei olla ihan päästy ytimeen, ”Leksa” pyöritteli.

Suomalaislaituri korostaa pelitapa-asioissa yksilön vastuuta.

– Pääkopassa suurin osa tästä asiasta on. Pitää keskittyä koko kuusikymmentä minuuttia. Välillä meillä karkaa pelisysteemi ja siihen on sitten kaveri päässyt iskemään, Komarov päätti.

Toronto voitti lauantaina Rangersin 5-4. Sunnuntaina se kohtaa vieraskentällä Ottawa Senatorsin.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004