Karjala-turnauksessa Leijonien saldoksi muodostui lopulta kaksi voittoa ja yksi tappio, kun päänahat tulivat Tshekistä ja Venäjästä, tappio taas Ruotsille.

Ruotsi-pelistä lisää:
Leijonien luotsi Kari Jalonen
Ruotsin maalilla nollat torjunut Henrik Karlsson

Päätöspäivän toisessa ottelussa selvisivät myös turnauksen parhaat pelaajat ja Leijonien riveistä parhaaksi pakiksi valittiin Jokereiden puolustaja Atte Ohtamaa.

Ohtamaa itse oli vaatimattomana viikonlopun päättäneen Ruotsi-pelin jälkeen.

– Pääsin itsekin paljon paikoille, mutta taas pussi ei paljoa heilunut. Se ehkä nyt tuosta jäi päällimmäisenä mieleen. Mutta ihan ok, paljon jäi nälkää ja ehkä vähän hampaankoloon jatkoa ajatellen, Ohtamaa pohti SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta toivottavasti pääsee jatkossakin näihin pelaamaan sillä näistä peleistä kehittyy ja oppii.

Sunnuntaina Ruotsia vastaan Ohtamaan mielestä Leijonat pelasi muuten hyvin, mutta yksinkertaisesti suoritus tökkäsi yhteen asiaan.

– Maalinteko. Siihen vähän jäätiin kiinni. Paikkoja loimme kuitenkin hyvin ja paineistimme, mutta nyt sitten vain ei oikein saatu mistään sisään.

– Kaveri teki ensimmäisen pompun kautta ja käytti paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Vielä paikat mitä saivat, niin niistä sitten myös heilahti. Joskus se vain on tämmöistä, mutta kyllä me kaiken keskellä ihan hyvää peliä pelattiin.

– Ruotsilla veskari pelasi hyvin, puolustivat vahvasti ja kurinalaisesti siinä edessä, eikä sitten päästy käyttämään niitä paikkoja mitä sinne saatiin, Ohtamaa kiteytti.

Möröksi Ruotsin maalilla nousi Ohtamaalle hyvin tuttu maalivahti Karlsson, joka pysäyttelee kiekkoja Ohtamaan edustamassa Jokereiden miehistössä.

Hyvät otteet eivät Ohtamaata yllättäneet.

– ”Henkka” on pelannut meillä viime aikoina todella hyvin ja näkyi se, että itseluottamus on korkealla. Otti gamesavereita tuossa muutaman. Hymy huulilla tuli sitten käytävällä vastaan, mutta onneksi meillä seuraava peli tulee nopeasti vastaan, niin ehkä tämä unohtuu nopeasti, Ohtamaa naurahti viitaten tuleviin kuittailuihin reeneissä.

Hyvät suoritukset Karjala-turnauksessa eivät täten olleet kovin huono asia Jokereiden kannalta.

– Nämä ovat kuitenkin isoja juttuja aina, että pääsee maajoukkueeseen pelaamaan. Henkilökohtaisesti näistä saa enemmän virtaa. Niin hienoja pelejä, että se virta kääntyy myös seurajoukkueen puolelle.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen