Ketjukaverit suuntaavat Karjala-turnaukseen kärppätykin ympäriltä – ”Hermolomaa jäpätyksestä”

© Kuva: Juha Tamminen

Isossa kuvassa hyvin kaksijakoista syksyä tähän mennessä pelanneen Kärppien riveistä iso vastuunkantaja on ollut koko oululaisjoukkueen kolmosketju, joka oli ratkaisevassa asemassa myös Mestarien liigan eli CHL:n jatkokierrosten avausottelussa Vienna Capitalsia vastaan.

CHL:ssä Kärppien paras pistemies tähän mennessä ollut Joonas Donskoi napautti tehot 1+1 ollen koko kentän parhaita pelaajia ensimmäisessä osaottelussa.

Koko joukkueena Kärpät tuli kamppailuun erittäin vahvasti ja asetti väkevät alkutahdit pelille. Se nousi positiivisena esille niin päävalmentaja Lauri Marjamäen (lue lisää) kuin myös Donskoin mietteissä.

– Tämmöisiin pudotuspelikamppailuihin kun mennään, missä on sen verran panosta, niin kyllä se sytyttää varmasti jokaisen äijän. Ja sen kyllä aisti. Todella hyvin tultiin heti alkuun ja saatiin pelistä hyvä ote, Donskoi sanoi SuomiKiekko-sivustolle ottaen tuloksen ilolla vastaan.

– Hyvä makuhan tuosta jäi. Tiukka kamppailu, hyvä joukkue vastassa ja tyytyväinen täytyy olla voittoon.

Ylipäätänsä Kärppien jatkopelien avausvastus Vienna jätti vaikutelman, joka puhui pitkälti liigajoukkueen tyyppisestä kokonaisuudesta. Sen Donskoi myös itse allekirjoitti. Vielä kun CHL:ssä Kärpillä on riittänyt hyvinkin erilaisia joukkueita hurrumhei-puolustuksilla sun muilla varustettuina.

– Tämä oli aika paljonkin enemmän liigatyyppinen joukkue. Hyvin valmennettu, organisoitu, hyvin tiivis joukkue, jossa sellaista sooloilua ei ollut. Aika laadukas joukkue oli ainakin omasta mielestäni.

Kuittailulle taukoa

Seitsemässä CHL-ottelussa Donskoi on takonut tähän mennessä tehot 4+4. Liigassa puolestaan 20 ottelussa tehoja on syntynyt 15 (5+10), millä irtoaa myös kultakypärä päähän Kärppien palatessa kaukaloihin maajoukkue- ja CHL-pelien tauolta.

Joku voisikin sanoa, että syksy on ollut onnistunut Donskoilta. Samaa pystyisi sanomaan myös ensimmäisen Vienna-ottelun osalta, mutta Donskoi tyytyy itse puhumaan enemmänkin koko ketjunsa pelistä.

– Se meni parempaan suuntaan taas, sillä pelattiin omasta mielestäni melko huonosti tuossa pitkään. Nyt oli vähän parempi peli, vaikka edelleen potentiaalia on parempaankin. Pystytään kyllä tuosta vielä parantamaan.

– Mutta hyvä toki jatkaa tuosta, Donskoi tuumasi tyytyväisenä myös viitaten omaan suoritukseensa.

Donskoin, Julius Junttilan ja Joonas Kemppaisen kolmosketjun suoritukset huomioitiin myös Leijonissa, kun kutsun Karjala-turnaukseen saivat Junttila ja Kemppainen. Monissa kommenteissa ihan Leijonien johdosta viitattiin siihen, että haluna olisi ollut ottaa koko ketju mukaan, mutta Donskoi oli lopulta se, jolle pyhitettiin lepoa.

Harmituksena 22-vuotias laituri ei kuitenkaan ottanut sitä, että maajoukkuepelit saavat odottaa ainakin vielä hetken tämän kauden osalta. Enemmänkin ketjukavereiden poistuminen hetkeksi ympäriltä tuottaa huumoria.

– Loistava juttu että jätkät pääsevät sinne. ”Jullelle” (Junttila) debyytti, niin pitäähän se telkkarista katsoa ja toivottaa tsemit sinne. Vähän hermolomaa itsellekin, kun ei tule koko ajan jäpätystä ketjukavereilta, Donskoi naurahtaa.

– Pääsee vetämään hetkeksi tuossa happea, niin se on sitten kiva palata sorvin ääreen, kun jätkät sieltä palaavat.

Junttilan ja Kemppaisen kohdalla niin sanottua paluuta ei edes kunnolla ehdi tapahtua, kun Kärpät on jo suuntaamassa kohti toista osaottelua Viennaa vastaan. Karjala-turnaus loppuu sunnuntaina ja Kärpillä maanantaina on jo luvassa matkustuspäivä Itävaltaan. Tiistaina puolestaan kiekko tippuu jäähän maan pääkaupungissa.

Sinne Donskoin mukaan oululaisjoukkue lähtee tutuilla lääkkeillä.

– Mun mielestä puolustettiin aika hyvin tuo peli eikä annettu hirveästi maalipaikkoja heille. Se on se ykköslähtökohta kuitenkin meillä, että omiin ei mene hirveästi. Rummutetaan siinä sitten samalla tuollaista hyökkäyspeliä, niin kyllä se sitä kautta sitten.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen