Iskussa olevat JYP ja Kärpät luottavat veljespariin – ”Omasta mielestäni hyvällä tasolla”

© Kuva: Juha Tamminen

Viime aikoina Liigassa kärkitaistossa mukana olevat Kärpät ja JYP ovat olleet hyvin vahvoja suorittajia, kun kokonaiskuvassa moni asia on ollut kunnossa.

Yksi näistä iskussa olleista alueista on ollut maalivahtipeli, josta huolen on pitänyt veljespari. Tuomas Tarkki ja Iiro Tarkki.

Torjuntaprosenteissa kaksikosta Iiro on vähintään 9 peliä tähän mennessä pelanneista liigavahdeista kolmantena (13 ottelua, 93,49%). Tuomas puolestaan seitsemäntenä (20 ottelua, 92,69%).

Tuomakselle JYPissä ykkösmaalivahdin roolia povattiin vahvasti jo ennen kauden alkua, kun taas Kärpissä tilanne oli hieman toisenlainen. Iiron haastajana toimi heti Tomi Karhunen, joka oli torjunut oululaisjoukkueen mestariksi viime keväänä.

Nyt kuitenkin ykköstorjujan asema on kääntynyt hyvin vahvasti, Kärpissäkin, sukunimen Tarkki suuntaan.

29-vuotias oululaisjoukkueen torjuja myöntää itsekin suoritusten sujuneen viime aikoina oikein hyvin.

– Joukkue on pelannut todella hyvin ja tosi kivahan siinä on ollut pelata. Aina on päässyt hyvin mukaan peleihin ja vaikka väliin olisi tullut vähän vaikeampi päivä, niin joukkue on kuitenkin siinä pelannut hyvin vahvasti edessä. On tehnyt pelaamisen minulle helpoksi, veljeksistä Iiro pohtii SuomiKiekko-sivustolle jatkaen:

– Onhan tuossa saanut itseluottamusta paljon. Vielä kun pelistä toiseen tuli tuossa voittoja, niin kivaahan se on, ei voi kiistää.

Eivätkä asiat ole huonosti myöskään isoveljen puolella.

– Aika paljon tosiaan olen pelannut ja ainakin omasta mielestäni hyvällä tasolla. Ei ole tullut sellaisia heilahduksia suuntaan tai toiseen. CHL-pelit menivät hyvin, vaikka ne nyt loppuivatkin, mutta kyllä mä kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen syksyyn, Tuomas tuumaa.

Ja jos Kärpät on puskenut eteenpäin viime aikoina voitosta voittoon, ei ole JYPkään suoriutunut huonosti.

Tuoreeltaan alkukauden ongelma-alue, vieraspelit, ovat alkaneet tuottaa voittoja.

– Alkukaudesta hävittiin aivan viime hetken maaleilla pelejä, vaikka me kuitenkin pelattiin ihan hyvin. Tuli juuri sellaisia, että omasta jalasta vaihtoi suuntaa sun muuta ja tuli niistä omiin maaleja. Totta kai, jostainhan ne tilanteet tulevat ja jotain tehtiin väärin, mutta kyllä me yleisesti ollaan pelattu ihan hyvin. Ja kiva, että saatiin näistä tämän viikon peleistä vielä pari voittoa mukaan.

Tavatessa lätkä vähemmälle

Mutta miten paljon veljespari pitää sitten yhteyttä kesken kauden? Vievätkö omien seurajoukkueiden askareet niin paljon aikaa, että millekään kovin ylimääräiselle ei jää aikaa?

Kaksikosta Tuomas myöntää, että aivan hirveästi aikaa ei jää esimerkiksi velipojan suoritusten seuraamiseen.

– Täytyy olla rehellinen, niin aika minimaalisesti jää. Kyllä tuossa on ihan riittävästi mietittävää omissa touhuissa, mutta toki vähän sivusilmällä sitä seuraa. Tietää kuitenkin sen, että Iiro hoitaa oman hommansa, niin ei tarvitse murehtia siitä.

– Tuossa tauolla meillä oli kuitenkin vähän vapaata, niin pääsin itsekin käymään Oulussa ja näki vähän Iiroakin siinä. Sillä tavalla kuitenkin hyvä, että kun nähdään, niin ei me kauheasti jääkiekosta silloin puhuta. Jätetään se taka-alalle, sitä on tuossa arjessa kuitenkin ihan tarpeeksi muutenkin, Tuomas avaa.

– Mutta kyllä tuossa esimerkiksi vastakkain pelatessa pelin tiimellyksessä kerkeää vähän katsella ja mietiskellä. Sitä on tämmöisissä ihan tyytyväinen, että jos peli pysyy vähämaalisena. Nyt se pysyi, Iiro jatkoi viitaten Kärppien ja JYPin lauantain kamppailuun.

Siinä voiton veljeksistä vei Tuomas, kun Petr Hubacek ampui jatkoajalla JYPille voittomaalin Kärppien verkkoon.

Molemmilla veljeksillä pelistä jäi kuitenkin pieni harmitus käteen.

– Kahden ensimmäisen erän aikana meidän olisi pitänyt vain tehdä muutama maali enemmän. Sitten myös jatkoajalla meillä oli vielä kiekko hyvin hallussa. Se maali, mikä tuli, niin siinä näin jo kaukaa, että syöttö tulee takatolpalle. En vain saanut sitä sitten kiinni, Iiro omasta näkökulmastaan.

– Kolmas erä oli meiltä niin loistava, että ei olisi ollut vääryys, jos siihen oltaisiin 2-1 tehty, Tuomas puolestaan haki pienen negatiivisen osa-alueen.

Mutta joka tapauksessa voitto kelpasi. Niin voitto veljestä kuin ylipäätänsä.

– Kyllä maistui. Vielä noinkin kova joukkue mitä Kärpät on, niin todella hyvältähän se tuntuu, Tuomas hymyili leveästi.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.