Ilari Filppula oli Karjala-turnauksen avanneessa Suomi-Tshekki –ottelussa Leijonien parhaimmistoa hyökkäyssuuntaan. Ottelu oli Filppulalle vasta seitsemäs miesten A-maaottelu. Sveitsin liigan Luganoa edustavan Filppulan valinta saattoi tulla monelle jääkiekon seuraajalle jonkinmoisena yllätyksenä.

– Kojo (päävalmentaja Kari Jalonen ) ja Jere (GM Lehtinen) ovat käyneet katsomassa pelejä, eikä suuri yleisö valitse pelaajia. Vaikka liiga ei ole niin paljoa Suomessa esillä, niin riittää, että valmennus seuraa sitä. Se ei ole huono liiga, ja sinne on vaikea päästä. Saan pelata isossa roolissa isoja minuutteja, tuumi Filppula Leijonien mediatilaisuudessa Helsingissä.

Filppula siirtyi Luganoon yhden Moskovan TsSKA:ssa pelaamansa kauden jälkeen.

– Sveitsi on ollut paikka, johon olen halunnut päästä. Sitten tuli vielä mahdollisuus päästä Luganoon, joka on varmasti Euroopan paras paikka pelata. Meille tuli perheenlisäystä, ja sekin vaikutti asiaan. Sveitsi on perheystävällinen liiga ja maa verrattuna Venäjään. Muutkin asiat vaikuttavat joskus, eivätkä pelkät pelilliset, Filppula valotti siirtoaan.

Suomi kohtaa Karjala-turnauksen lauantain ottelussa Venäjän. Ilari Filppulan laajempi haastattelu luvassa SuomiKiekko-sivustolla vielä lähiaikoina.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen