Huippuvireinen Jori Lehterä kerää kehuja – ”Täydellinen vahvistus!”

© Kuva: Getty Images

St. Louis Bluesin tehotrio Jaden SchwartzJori LehteräVladimir Tarasenko on ihastuttanut NHL:n alkukautena. Ketju tuntuu välillä kantavan koko Bluesia harteillaan.

– Kun Lehterä tuli NHL:ään kesällä, muutama kykyjenetsijä kyseenalaisti hänen luistelun riittävyyden. Nyt kysymysmerkkejä todennäköisesti ei ole. ”Hän on täydellinen vahvistus heille”, yksi valmentaja sanoi. Lehterä on myös vahva aloitusympyrässä, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kirjotti Lehterästä kolumnissaan.

Tarasenko on tehnyt 19 alkukauden ottelussa 22 pistettä. Venäläinen on iskenyt monta näyttävää maalia.

– Tarasenko tykkää tulla kiekon kanssa siniviivan yli. Sen jälkeen hän pysäyttää vauhdin ja antaa pakkien vetäytyä. Jos hänelle ei anneta painetta, hän leikkaa keskelle. Sitten puolustava joukkue on vaikeuksissa, sillä hän voi laukoa tai syöttää, yksi NHL-toimija sanoi Friedmanille.

Friedman kertoi kolumnissaan myös, kuinka ex-NHL-vahti, nykyinen toimittaja, Darren Pang jakoi Friedmanille tarinan Lehterän varauksen takaa.

– Sen aikainen St. Louisin kykyjenetsijä Ville Siren olisi halunnut varata hänet viimeisellä kierroksella vuoden 2007 varaustilaisuudessa. Hän kuitenkin halusi puhua Lehterän kanssa ennen varausta ja varmistaa, että suomalainen haluaisi tulla Euroopasta NHL:ään pelaamaan. Siren ja St. Louis eivät kuitenkaan tavoittaneet Lehterää, joten he eivät ottaneet riskiä.

– Vuotta myöhemmin St. Louis varasi Lehterän kolmannella kierroksella. Siren ja Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen (entinen Bluesin apulais-GM) ovat taatusti tyytyväisiä siitä, että Columbus siirtyi lännestä itäiseen konferenssiin, sillä heidän varaamansa pelaajat pystyvät kiduttamaan heitä nyt ainoastaan kahdesti, Friedman arvaili.

Koko Friedmanin kolumnin voit lukea täältä.