Joskus ottelu voi tappiostakin huolimatta tuntua oikein hyvältä.

Naisleijonat aloitti Kanadan Kamloopsissa pelattavan neljän maan turnauksen tiistaina ottelulla USA:ta vastaan. Kivikova USA pöllytti Suomea maalein 5-0 (1-0, 2-0, 2-0), mutta päävalmentaja Pasi Mustonen näki paljon hyvää joukkueensa esityksessä.

– Olin erittäin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja kamppailurohkeuteen. Kouluarvosanalla 9,5 arvoinen suoritus, Mustonen totesi Leijonat.fi-sivustolla.

Ottelu oli Naisleijonien ja uuden päävalmentajan Pasi Mustosen ensimmäinen ottelu pohjoisamerikkalaista joukkuetta vastaan Sotshin olympialaisten jälkeen. Suomen joukkueessa on 13 pelaajaa, jotka olivat mukana myös olympiajäällä.

– Ehdottomasti vauhdikkain peli kauden aikana pelatuista otteluista. Pystyimme vastaamaan hyvin ottelutempoon, mutta vastustaja oli taitavampi. Meiltä paras ja jopa kentän paras oli kapteeni Jenni Hiirikoski. Myös ensimmäisen ottelunsa pienessä kaukalossa pelannut maalivahti Eveliina Suonpää (35 torjuntaa) onnistui hyvin, Mustonen arvioi.

Naisleijonien turnaus jatkuu tänään keskiviikkona ottelulla Ruotsia vastaan. Ruotsi hävisi avauspelissään Kanadalle maalein 0-2. Otteluita voi seurata SpeedHockeyn nettilähetyksistä osoitteessa täältä.